Aardbevingsbestendig bouwen

Aardbevingsbestendig bouwen

Kies voor een duurzame woning met een veilig en stabiel bouwsysteem!

Veel woningen in de provincie Groningen zijn onvoldoende bestand tegen aardschokken veroorzaakt door de gaswinning in het Groningerveld. VDM Woningen biedt u de oplossing met een licht bouwsysteem in hout, oftewel: houtskeletbouw. Hiermee kiest u voor een aardbevingsbestendige nieuwbouwwoning waar u veilig en naar wens kunt wonen. 

Stabiliteit; de kern van de zaak

Heeft u een bouwkavel op het oog of is uw woning niet langer veilig door aardbevingsschade en is vervangende nieuwbouw wenselijk? Wij bieden u een totaalconcept waarbij u kunt kiezen uit eigentijdse nieuwbouwwoningen. Daarnaast bouwen wij de woning volledig naar wens. Bij vervangende nieuwbouw zorgen we dat uw bestaande woning wordt gesloopt en de grond indien nodig wordt gesaneerd om vervolgens de aardbevingsbestendige nieuwbouwwoning binnen een aantal maanden aan u op te leveren. 

De aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen van VDM Woningen voldoen aan de Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) 9998 (versie december 2015). Dit houdt in dat het ontwerp volledig is getoetst op aardbevingsbestendigheid bij bevingen als gevolg van gaswinning. Wij zijn door de NAM uitgedaagd om mee te denken over een innovatieve oplossing voor aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen in Noordoost Groningen. Ons unieke ontwerp voldoet aan de door de NAM opgestelde nieuwbouw innovatie-regeling en wordt aangedragen bij (vervangende) nieuwbouw.

Voordelen van VDM houtskeletbouw

  • Aardbevingsbestendig bouwen volgens een symmetrisch ontwerp, aangepaste fundering en lichte bouwmaterialen
  • Houtskeletbouw is van nature, mede dankzij de lichte materialen, al relatief aardbevingsbestendig
  • Afgelopen 25 jaar meer dan 500 woningen zijn gebouwd binnen het aardbevingsgebied, deze woningen hebben tot op heden geen constructieve schade ondervonden ten gevolge van bevingen