Aardbevingsbestendig bouwen

Betaalbaar een duurzaam en aardbevingsbestendig huis bouwen
Aardbevingsbestendig bouwen is een uitkomst voor inwoners van aardbevingsgebieden. Zoals de provincie Groningen. Nog veel woningen in Groningen zijn onvoldoende bestand tegen aardschokken, zelfs nieuwbouw. En dat is jammer. Want de oplossing is er: houtskeletbouw.

Houtskeletbouw is een hoogwaardig, relatief licht bouwsysteem waarmee je kiest voor betaalbaar en aardbevingsbestendig wonen. VDM Woningen is specialist in dit moderne bouwsysteem. Wij maken jouw nieuwbouwwoning niet alleen veilig, maar ook comfortabel en heel energiezuinig.

Aardbevingsbestendig huis, zonder verhuizen
Je wilt een aardbevingsbestendig huis, maar niet op een andere plek wonen. Dat snappen we bij VDM Woningen. Daarom bieden wij ook een totaalconcept voor vervangende nieuwbouw. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod nieuwbouwwoningen die onder architectuur ontworpen zijn. Als jouw persoonlijke wensen zijn doorgevoerd in het ontwerp, zorgen wij dat jouw bestaande woning wordt gesloopt. Indien nodig saneren we ook de grond. Vervolgens kunnen we binnen een aantal maanden jouw aardbevingsbestendige nieuwbouwwoning opleveren en kun je veilig wonen.

VDM Woningen bouwde 500+ woningen in aardbevingsgebied.
Geen enkele woning heeft constructieve schade.

De korte bouwperiode danken we aan onze prefabricage: belangrijke componenten vervaardigen wij, onder optimale omstandigheden, in onze fabriek. En dus niet op de bouwplaats zelf. Een efficiëntieslag die bij traditionele bouwmethodes ontbreekt.

Eisen aan aardbevingsbestendig bouwen
De aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen van VDM Woningen voldoen aan de Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) 9998 (versie eind 2018). Dit betekent dat het ontwerp volledig is getoetst op aardbevingsbestendigheid bij bevingen als gevolg van gaswinning.

VDM Woningen: innovator bevingsbestendige bouw
In 2015 is VDM door de NAM uitgedaagd om mee te denken over een innovatieve oplossing voor aardbevingsbestendige bouw. Gevraagd werd woningen aan te dragen die voldoen aan de strenge eisen van de ‘Nieuwbouw-innovatieregeling’. Deze stelt dat woningen niet alleen aardbevingsbestendig moeten zijn, maar ook duurzaam, eigentijds en kwalitatief hoogwaardig. De ontwerpen die VDM indiende, voldeden aan alle gestelde eisen en worden inmiddels aangedragen bij (vervangende) aardbevingsbestendige nieuwbouw.

Voordelen van VDM houtskeletbouw
- Aardbevingsbestendig bouwen met een aangepaste fundering en lichte bouwmaterialen.
- Hout is hét bouwmateriaal voor bevingsbestendig bouwen; het is van nature relatief licht.
- Afgelopen 25 jaar bouwde VDM Woningen meer dan 500 woningen in aardbevingsgebied. Geen enkele woning heeft constructieve schade als gevolg van bevingen.