Ga naar inhoud
Logo
Logo

Aardbevingsbestendig bouwen

Wanneer je in het aardbevingsgebied woont en schade aan je woning hebt ondervonden, dan is de kans zeer groot dat je vroeg of laat te maken krijgt met de NCG (Nationaal Coördinator Groningen). Wil jij meer weten over aardbevingsbestendig bouwen? Wij vertellen je er graag meer over.

Aardbevingsbestendig bouwen, nieuwbouw woning, vrijstaande woning, Vermont Zijbeuk

Een veilig thuis

Je wilt een aardbevingsbestendig huis, maar niet op een andere plek wonen. Dat snappen we bij VDM Woningen. Wij hebben ruime ervaring in aardbevingsbestendig bouwen en ondersteunen en ontzorgen in het (sloop- en) nieuwbouwtraject. We zijn er vanaf het begin tot het eind. We voorzien je van advies en bieden de juiste begeleiding vanaf de oriëntatiefase tot en met de oplevering. Wij onderhouden bijvoorbeeld de contacten met de toegewezen bouwbegeleider vanuit de NCG en zorgen ervoor dat de juiste documenten ten behoeve van het Vooroverleg (Welstandsaanvraag) en de Omgevingsvergunning worden ingediend.

Ook Elijan en Samantha lieten een aardbevingsbestendige woning bouwen in Delfzijl. Al snel kwamen zij bij VDM Woningen uit.


Benieuwd naar hun ervaring? Lees het hier
VDM Woningen, nieuwbouw, vrijstaande woning, aardbevingsbestendig bouwen

Houtskeletbouw heeft een voorsprong

Aardbevingsbestendig bouwen is een uitkomst voor inwoners van aardbevingsgebieden, zoals de provincie Groningen. Nog veel woningen in Groningen zijn onvoldoende bestand tegen aardschokken, zelfs nieuwbouw. En dat is jammer. Want de oplossing is er: houtskeletbouw.

De prefab houtskeletbouwmethode is dé techniek voor duurzaam en solide bouwen. Het is uitermate geschikt om aardbevingsbestendige woningen te realiseren. Bij de aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen maken wij gebruik van een aangepaste fundering gecombineerd met diverse verankeringen en lichte bouwmaterialen. Door de combinatie van deze toepassingen nemen de bijzondere kwaliteiten van houtskeletbouw nog verder toe als het gaat om aardbevingsbestendigheid. Wij maken jouw nieuwbouwwoning niet alleen veilig, maar ook comfortabel en heel energiezuinig. Inmiddels hebben wij ruim 500 aardbevingsbestendige woningen opgeleverd.


Meer over houtskeletbouw

VRAAG GRATIS ONS WONINGMAGAZINE AAN

In ons woningmagazine vind je al onze woningstijlen, meer informatie over onze bouwmethode en persoonlijke verhalen van bewoners. Download het magazine of ontvang het vrijblijvend per post. Mogen wij binnenkort ook voor jou aan de slag?


Vraag het woningmagazine aan

Jouw droomwoning op maat

Ben jij op zoek naar een geschikte aannemer voor jouw droomwoning? Wij helpen je graag verder met jouw bouwplannen. We kijken samen naar jouw woonwensen, de bouwmogelijkheden op de kavel en het bouwproces. Jouw nieuwbouwwoning is geheel naar eigen wens samen te stellen, een groot voordeel van de houtskelet bouwmethode. Van een slaapkamer en badkamer op de begane grond tot een aangebouwde garage. Laat je inspireren en ontdek onze woningstijlen!


Bekijk al onze woningstijlen

Aardbevingsbestendig bouwen met VDM Woningen

  • Ruime ervaring met aardbevingsbestendig bouwen en NCG
  • Houtskeletbouw bevat speciale verankering
  • Keuze in ontwerpmogelijkheden

  • Persoonlijk en eerlijk advies
  • Eén aanspreekpunt tijdens het hele bouwproces
  • Snel en efficiënt bouwen met houtskeletbouw

Meer weten over aardbevingsbestendig bouwen?

Wil je graag meer informatie over aardbevingsbestendig bouwen, de woningstijlen en alle mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag op een persoonlijke en eerlijke manier verder.


Neem contact met ons op