Ga naar inhoud
Logo
Logo

Eerlijk, duurzaam en perfect voor jouw huis

Wij houden van hout

Al bijna anderhalve eeuw bouwen we met natuurlijke materialen en met de natuur in het achterhoofd. Ooit haalden wij de houtskelet-techniek uit Canada en Scandinavië naar ons land. Inmiddels is prefab houtskeletbouw een begrip in heel Nederland. Het is dé techniek geworden voor duurzaam, vlot en solide bouwen. Daar zijn we trots op.

Wij bouwen kwaliteit

Prefab bouwen is een proces waarbij de belangrijkste onderdelen van jouw woning onder geconditioneerde omstandigheden in onze fabriek worden gemaakt. Denk hierbij aan binnen- en buitenwanden, vloeren, installatiewerk, isolatie, deuren, kozijnen, ramen en dakopbouw.  Daardoor hebben regen, vorst of andere weersinvloeden geen enkele kans. Niet op het materiaal en niet op het proces. De hoogwaardige elementen vormen de basis van ons houtskeletbouwsysteem.

Met de prefab houtskeletbouwmethode laten we zien dat duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit hand in hand gaan.


Meer over onze prefab woningen

10 voordelen van prefab houtskeletbouw

  • Volop ruimte voor jouw wensen
  • Energiezuinig en comfortabel wonen
  • Efficiënt bouwproces
  • Korte bouwperiode
  • Hoge kwaliteit

  • Minder afhankelijk van het weer
  • Aardbevingsbestendig wonen
  • Goed isolerend
  • Duurzame materialen
  • Beperkte CO2-emissie

Op naar de kavel van bestemming

Zijn alle elementen in onze fabriek klaar? Dan gaan ze met de vrachtwagen naar de kavel van bestemming. Hier staat een grote kraan die de elementen op hun plek brengt. Binnen één a twee dagen staat er een wind- en waterdicht woningcasco op de kavel. Dus opnieuw krijgen weersinvloeden geen kans.

Na de cascomontage gaan we direct verder met het aanbrengen van de dakpannen en zonnepanelen. De timmermannen starten met het buitentimmerwerk en het metselen van de buitenmuren. Binnen gaan we aan de slag met o.a. het gieten van de anhydrietvloer op de verdieping, sanitair- en tegelwerk en installatiewerk.


houtskeletbouw, prefab, nieuwbouwwoning, nieuwbouw woning, vdm woningen

Van boom tot nokbalk: het duurzame verhaal

Het door VDM gebruikte naaldhout komt van zorgvuldig gekozen leveranciers uit Zweden, Finland en Midden-Europa en is FSC- en PEFC-gecertificeerd. In deze gebieden worden de bossen beheerd volgens de richtlijnen van duurzaam bosbeheer. Daarmee is ons hout een verantwoorde, oneindige grondstof die bijdraagt aan het verminderen van CO2 uitstoot. Houtskeletbouw is daardoor niet voor niets een steeds meer voorkomende bouwmethode.


Meer over duurzaam bouwen

Veilig en aardbevingsbestendig

De prefab houtskeletbouwmethode is de de techniek voor duurzaam en solide bouwen. Daarnaast is ons unieke prefab houtskeletbouwmethode uitermate geschikt om aardbevingsbestendige woningen te realiseren. Bij aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen maken wij gebruik van een aangepaste fundering gecombineerd met diverse verankeringen en lichte bouwmaterialen. Door de combinatie van deze toepassingen nemen de bijzondere kwaliteiten van houtskeletbouw nog verder toe als het gaat om aardbevingsbestendigheid.


Lees meer over aardbevingsbestendig bouwen met hout

Houtskeletbouw: vele vormen mogelijk

Houtskeletbouw bewijst wel dat vele variaties en woningvormen mogelijk zijn. Zo bouwden wij in Jabikswoude dit unieke project: een imposante kerk waarin 4 woningen zijn gebouwd en daar omheen 12 terp- en 5 kloosterwoningen. Met name de kerk is een gebouw dat opvalt en dat iedereen zal herkennen door onder andere de imposante kerkramen aan de voor- en achterzijde. De woningen vallen niet alleen op door de unieke architectuur, maar ook door het feit dat ze boven alle andere woningen in Jabikswoude uitsteken. De Kapel is namelijk gebouwd op een terp.


Bekijk hier meer gerealiseerde projecten Lees de ervaringen van bewoners