Vrijstaande woning | Een vrijstaand huis bouwen

Kies voor een vrijstaande woning die duurzaam en betaalbaar is. 
Voor veel mensen is een vrijstaande woning een langgekoesterde droom. VDM Woningen maakt die droom werkelijkheid. Wij bouwen namelijk betaalbare vrijstaande woningen. Hoe dat kan? Door onze prefab bouwmethode. Deze is zó efficiënt dat ons bouwproces korter is dan bij traditionele bouw. Deze tijdwinst ziet u terug in het kostenplaatje van uw huis.

Alle woningtypes die we standaard aanbieden zijn vrijstaand. Van statige herenhuizen tot moderne ‘hoge goot’ woningen. En van landelijke woonboerderijen tot huizen met een eigenzinnige, kubistische stijl.

Betaalbare vrijstaande woning
VDM maakt vrijstaande woningen betaalbaar dankzij haar eigen bouwmethode: prefab houtskeletbouw. Belangrijke componenten en van uw woning prefabriceren we in onze fabriek. En dus niet op de bouwplaats, zoals gebeurt bij traditionele bouw. 

Bij traditionele bouw is uw woning op de bouwplaats maandenlang onderhevig aan weersinvloeden. Bij onze bouwmethode niet. Droog en onder ideale omstandigheden bouwen wij de casco-onderdelen van uw huis in onze fabriek. We transporteren ze vervolgens naar uw kavel, waarin we binnen 48 uur een volledig waterdicht casco bouwen. Daarna volgen werkzaamheden als het metselen van de buitenmuur, leggen van dakpannen en de afbouw binnenshuis. Zodoende kunnen we een kwalitatief hoogwaardige vrijstaande woning opleveren die vrij is van gebreken.

Duurzaam vrijstaand huis bouwen
In de ruim 135 jaar die we bestaan, hebben we onze bouwmethode geperfectioneerd tot in detail. Dat uit zich niet alleen in kwaliteit en stijl, maar ook in duurzaamheid. Al onze vrijstaande woningen zijn uiterst duurzaam. Een greep uit onze duurzame maatregelen: 

-       Dakopbouw, vloer en wanden worden al in onze fabriek voorzien van een dikke isolatiedeken, waarin geen kier of naad te vinden is.
-       We rusten al onze woningen uit met een lucht-water warmtepomp. 
-       Ventilatieroosters zorgen ervoor dat uw woning een gezond en prettig binnenklimaat krijgt, zonder tocht.
-       Optioneel is een douche-warmte-terugwin-systeem. Hiermee wordt de warmte van weggespoeld douchewater gebruikt om nieuw (koud) leidingwater voor te verwarmen.

Wie weet woont u binnenkort vrijstaand
Kiest u voor VDM, dan kiest u voor een extreem zuinig vrijstaand huis met lage stookkosten. Uw woning is betaalbaar, relatief snel opgeleverd en helemaal afgestemd op uw wensen. Vraag de brochure aan en wie weet woont u binnenkort in de vrijstaande woning van uw dromen.