Prefab woningen: dé techniek voor duurzaam en solide bouwen

Wil je een prefab woning laten bouwen? Dat is een uitstekende keuze. Met deze bouwmethode laat je relatief snel een uiterst duurzame en betaalbare woning bouwen. Bovendien is de woning sneller klaar dan een traditioneel gebouwd huis.

De winst van een prefab huis zit vanzelfsprekend in de prefabricage: belangrijke componenten van de woning worden vooraf, onder ideale omstandigheden, vervaardigd in de fabriek. En dus niet pas op de bouwplaats zelf.

 

Traditioneel vs. Prefab bouwen

Als de grond bouwrijp is en de fundering gelegd, kan de bouw van jouw woning beginnen. Een mooi moment. Daarna is het aftellen tot de oplevering. Maar hoe lang het duurt voordat je jouw nieuwe thuis binnenstapt, hangt af van de bouwmethode: laat je een traditioneel of een prefab huis bouwen.

Kies je voor traditionele bouw, dan wordt jouw huis stukje bij beetje opgebouwd in weer en wind. Een tijdrovend en moeilijk logistiek proces. Het risico op fouten is daardoor relatief hoog. Daarnaast heeft het weer veel invloed. Niet voor niets worden veel traditioneel gebouwde huizen te laat of met gebreken opgeleverd.

Wind- en waterdicht woningcasco
Bij prefab bouwen heb je geen last van dit alles. Prefab bouwen is een proces waarbij de belangrijke elementen van jouw woning onder geconditioneerde omstandigheden in onze fabriek worden gemaakt. Daardoor hebben regen, vorst of andere weersinvloeden geen enkele kans. Niet op het materiaal en niet op het proces. Denk aan binnen- en buitenwanden, vloeren en de dakopbouw. We monteren ze kant-en-klaar op de bouwplaats. Binnen twee dagen staat er een wind- en waterdicht woningcasco op jouw kavel.

Prefab woning:

  • Volop ruimte voor jouw wensen
  • Energiezuinig en comfortabel wonen
  • Efficiënt bouwproces
  • Korte bouwperiode en hoge kwaliteit
  • Minder afhankelijk van het weer
  • Betaalbaar je woning realiseren 
  • Goed isolerend
  • Duurzame materialen

Prefab houtskeletbouw 
Al onze prefab woningen bouwen we onder architectuur in houtskeletbouw. Een hoogwaardige bouwmethode met veel voordelen. Eén ervan is de bouwsnelheid. Houtskeletbouw leent zich uitstekend voor prefabricage en is daarmee nauwkeurig in te plannen. Alle onderdelen zijn voor elkaar ontworpen en op elkaar afgestemd. Dus ze passen altijd naadloos op elkaar. Dit vermindert de kans op oplever- en herstelwerk.

Mogelijkheden prefab bouwen
Prefab bouwen betekent niet dat er niets te kiezen valt. Integendeel. Bij VDM Woningen heb je tal van mogelijkheden om tot jouw droomwoning te komen. Bovendien kun je relatief eenvoudig later uitbreiden of verbouwen, dankzij de modulaire opbouw van onze prefab houtskeletbouw.

Een prefab huis bouwen met VDM Woningen

Dat er bij prefabhuizen veel te kiezen valt bewijzen de woningtypes van VDM Woningen. Wij hebben maar liefst zes woningseries waarbinnen we diverse woningtypes presenteren. En zelfs binnen de woningtypes zijn er nog tal van opties om jouw prefab huis helemaal eigen te maken. 

V-serie: veelzijdig modern

Vermont Amsterdamse School
Deze serie prefab woningen is in trek bij alle leeftijdscategorieën. Dat is mede te danken aan haar moderne uitstraling en de vele varianten en opties, zoals een aanbouw voor extra woon-, werk- of opslagruimte.

“We genieten volop. Het is 200% mooier geworden dan we hadden gedacht” – Ineke en haar man kozen voor een prefab woning uit de V-serie. Meer over haar ervaringen. 

H-serie: riant en statig

Hannover
In de H-serie vind je riante, vrijstaande prefab huizen. Ruim genoeg voor een groot gezin. Door haar hoge goot heeft een woning uit de H-serie twee volledige woonlagen. En ook nog een riante zolderverdieping. Noem het gerust een prefab villa.

“We wonen hier nu heerlijk met drie kinderen. En nóg hebben we ruimte over” – Mark, zijn vrouw en kinderen kozen voor het type Hannover uit de H-serie. Meer over hun ervaringen. 

P-serie: royaal en levensloopbestendig

Onze prefab woningen uit de P-serie hebben de uitstraling van een royaal landhuis. De begane grond biedt mogelijkheden voor een slaapkamer en badkamer. Daarmee is ze zeer geschikt als seniorenwoning. Ook wanneer je een prefab bungalow zoekt is de P-serie zeer de moeite waard.

“Dit is ons droomhuis, we hopen hier nog heel lang te blijven wonen” – Berto en zijn vrouw lieten na hun pensionering een prefab woning bouwen uit de P-serie. Meer over hun ervaringen.

Bekijk alle series en woningtypes.

Prefab woning prijzen

Prefab bouwen gaat dus sneller, efficiënter en levert minder bouwfouten op dan traditionele bouw. Deze factoren drukken de prefab woning kosten en zorgen dat ook jouw droomhuis binnen handbereik komt. ‘Maar wat kost een prefab woning dan; waar hebben we het dan over?’ Een logische en terechte vraag die wij vaak in vroeg stadium gesteld krijgen. En die we ook graag voor je beantwoorden. Wij verschaffen je graag (en gratis) inzicht in wat een prefab woning bouwen kost. Lees hieronder hoe. 

Prefab woning prijs berekenen
Jouw prefab woning prijs berekenen? Wanneer je dit formulier invult sturen wij jou gratis een brochure en de richtprijs van jouw prefab huis aan de hand van jouw gekozen gebied.