Nieuwbouwwoning bouwen | Kosten van een nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoningen voor een betaalbare prijs
De kosten van een nieuwbouwwoning hoog? Niet bij VDM Woningen. Wij bouwen namelijk volgens een zeer efficiënte bouwmethode waarmee de kostprijs laag blijft. Verder is de prijs van jouw nieuwbouwwoning natuurlijk afhankelijk van de plek waar je wilt bouwen. Ook komen er bij een nieuwbouwwoning kosten kijken voor bijvoorbeeld de notaris en hypotheekadviseur. We vertellen je graag meer.

Lage kostprijs VDM-nieuwbouwwoning
VDM Woningen bestaat sinds 1880. In ons lange bestaan hebben we ons bouwproces steeds efficiënter gemaakt. Resultaat is een prefab houtskelet-bouwtechniek die uiterst efficiënt en duurzaam is, maar ook een lage kostprijs heeft. Je profiteert daarvan.

‘VDM Woningen kan de kostprijs van jouw nieuwbouwwoning laag houden’

Wij kunnen de kostprijs van jouw nieuwbouwwoning laag houden, omdat we grote casco-onderdelen kunnen prefabriceren in onze fabriek. Daar vervaardigen onze vakmensen elementen als de vloer, dakopbouw en wanden inclusief kozijnen. We kennen ieder hoekje en gaatje van de elementen waardoor we vlot en nagenoeg zonder faalkosten kunnen werken. 

Binnen 48 uur staat het casco
De stap die volgt is de bouw van het casco op de kavel. Binnen slechts twee dagen zorgen wij voor een water- en winddicht casco. De afbouw kan dan al beginnen. Op deze wijze hebben weersomstandigheden geen invloed op het bouwproces. Iets wat wel het geval is bij traditionele bouwmethoden. Met VDM prefab-houtskeletbouw ben je verzekerd van een hoogwaardige nieuwbouwwoning tegen een zeer gunstige prijs.

 Lage prijs nieuwbouwwoning dankzij:
-       Prefabricage vloer, dak, wanden
-       Snelheid bouwproces
-       Geen invloed van vocht, wind of kou
-       Geen of zeer lage faalkosten
-       Een eeuw aan bouwervaring

Kosten naast de kostprijs van jouw woning
Naast de kostprijs van het bouwen, zijn er andere kosten verbonden aan het kopen van een eigen woning. Denk aan de kosten van jouw hypotheekadviseur (per uur of vast bedrag), maar ook aan de notaris die jouw hypotheekakte opmaakt en deze aanmeldt bij het Kadaster.

Vrij op naam
Ga je een nieuwbouwwoning bouwen? Dan koop je zogeheten ‘vrij op naam’. Dit betekent dat de kosten van de eigendomsakte bij de koopsom zijn inbegrepen. Hou verder rekening met eventuele kosten voor het aanvragen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en een overbruggingskrediet. Meer over algemene kosten van een nieuwbouwhuis lees je op de website van Vereniging Eigen Huis.

Meer weten over de prijs van VDM nieuwbouwwoningen? Download dan vrijblijvend onze prijslijst en brochure.