Ga naar inhoud
Logo
Logo

Binnenkijken bij familie Kruizenga

In september 2023 zijn we op bezoek geweest bij Jan Hendrik en Marga Kruizenga om hun ingerichte woning te bewonderen. Als trotse bewoners en aannemer liepen we door de woning. Tijdens de rondleiding vertelden ze met volle tevredenheid over het bouwproces met VDM Woningen.

Hannover

Hoe zijn jullie tot dit ontwerp gekomen?

Als ontwerp van ons huis hebben we de woningstijl Hannover als basis genomen. De mogelijkheid voor een brede overstek van 100 cm is bepalend geweest voor dit type. Het geheel geeft een statig karakter wat in het totaalplan past wat we voor ogen hadden. De prettig ingedeelde ruimtes (met name de bovenverdieping) en de mogelijkheid om aan de achterzijde een ruime veranda te plaatsen hebben uiteindelijk onze keuze bepaald.

De ontwerpvrijheid die VDM Woningen biedt was voor ons erg verrassend. Geen standaard catalogusbouw waarbij je niks kunt veranderen. Mede door de zeer goede begeleiding van adviseur Henk en architect Roana is het ontwerp tot stand gekomen. We hebben op een prettige manier onze gedachten kunnen delen. Deze zijn volledig naar wens doorgevoerd in het plan. Met name ook de diversiteit in de raamkozijnen en de keuze in materialen die consequent zijn doorgevoerd. Daarnaast de details zoals de zinken kraal op het hoofdgebouw en bijgebouw. Ook de “forse” steunpilaren voor bij de overkapping en bij de veranda achter de woning vinden wij bijzonder mooi.


Bekijk meer van onze woningstijlen

Waarom kozen jullie voor VDM Woningen?

We hebben in het voortraject zes kleine aannemers benaderd omdat we dachten door het kleinschalige snel tot een concreet en passend voorstel te komen. Tot drie keer toe was dat een teleurstelling. Onze wensen werden niet adequaat omgezet in een voorstel en offerte. Uiteindelijk hebben we een afspraak gemaakt bij VDM Woningen met de gedachte dat er alleen een “standaard” woning geselecteerd kon worden. Tot onze verbazing hebben we binnen 6 weken een sluitend voorstel ontvangen met een ontwerp op maat. Ook hebben we een rondleiding gehad in de fabriek en dat heeft een goed beeld gegeven van het bouwproces en de kwaliteitsborging.


Wat is jullie ervaring met VDM Woningen?

Wij zijn zeer tevreden met onze VDM woning. In het voortraject zijn we goed begeleid bij het maken van keuzes. Nadat de aannemersovereenkomst was getekend is men gestart met de bouwaanvraag richting de gemeente. Dat heeft even geduurd, maar dat is normaal. Nadat de aanvraag werd goedgekeurd zijn we uitgenodigd om kennis te maken met de projectleider die de bouw aanstuurt. Tijdens de bouw was er overleg op het moment dat het nodig was en werden aandachtspunten adequaat opgepakt. De woning werd door tussenkomst van corona een paar weken later opgeleverd. Uiteindelijk waren er maar een paar restpunten die prima zijn opgepakt. We zijn zeer tevreden over de betrokkenheid van het bouwteam die ons huis heeft gebouwd. Daarnaast was de begeleiding vóór, tijdens en ook na de bouw erg prettig.


meer weten over het proces? Bekijk het stappenplan

Wat geeft jullie het echte thuisgevoel?

Het genot van de vloerverwarming die in elke ruimte is gelegd en de goede isolatie van het gehele huis. De vertrekken zijn lekker ruim en hebben een hoog plafond waardoor je een ruimtelijk effect ervaart. Ook hebben we de indeling volledig naar eigen wens kunnen invullen en dat is erg prettig. We hebben gekozen voor een warme inrichting met een combinatie van nieuwe en oude meubels. De rustige en basic kleuren bieden de mogelijkheid om met opvallende kleuren/items te werken, dat vinden we prettig. Samen vormt het een mooie geheel, wat als ons thuis aanvoelt.

Onze tips voor toekomstige kopers? Bepaal van tevoren goed wat je wilt, zodat je niet verrast wordt door meerwerk. Neem de tijd om het ontwerp goed af te stemmen op je wensen en laat de professionals van VDM Woningen daar in meedenken. Wij zijn in het geheel erg tevreden over VDM Woningen als bouwer van onze woning. De prijs/kwaliteit verhouding is erg goed en de bouwtijd van de woning is kort. VDM Woningen: bedankt!


BIJNA 200 PAGINA’S AAN WONINGINSPIRATIE

Als je je oriënteert naar een nieuwbouwwoning, wil je graag alle mogelijkheden weten. Daarom hebben wij een woningmagazine! Hierin vind je al onze woningstijlen, meer informatie over onze bouwmethode en persoonlijke verhalen van bewoners. Download met magazine of ontvang het vrijblijvend per post. Mogen wij binnenkort ook voor jou aan de slag?


Download ons woningmagazine Neem contact met ons op