Over VDM Woningen

 VDM Woningen bouwt sinds 1880 duurzame, hoogwaardige en energiezuinige woningen. Circa 250 per jaar. Dat doen we vanuit onze vestiging in Drogeham (Friesland).

Geïnspireerd door Canadezen en Scandinaviërs
Al onze woningen bouwen we volgens ons beproefde VDM-bouwsysteem. Dit systeem is een hoogwaardige prefab bouwmethode op basis van houtskeletbouw. Ooit haalden wij de houtskelet-techniek uit Canada en Scandinavië naar ons land. Inmiddels is prefab houtskeletbouw een begrip in heel Nederland. Het is dé techniek geworden voor duurzaam, vlot en solide bouwen. Daar zijn we trots op.

Houtskeletbouw is ook een milieuvriendelijke bouwtechniek. Ons naaldhout komt van leveranciers uit Scandinavië en midden-Europa die hun bossen duurzaam beheren. Daar hechten we veel waarde aan. Het streven naar duurzaamheid is ook herkenbaar in onze bedrijfsvoering. Zo stoken we onze fabriek warm op resthout van de prefabricage.

Basis in het noorden
De basis van elke VDM-woning wordt gelegd in onze fabriek in Drogeham, Friesland. Daar construeren en prefabriceren we de geïsoleerde wanden, vloeren en het dak. Indien mogelijk doen we ook het installatiewerk al vooraf. Vervolgens transporteren we alles naar de bouwplaats waar we een wind- en waterdicht casco maken. Dat doen we in maximaal twee dagen. Weersomstandigheden hebben zo geen invloed en de afbouw kan snel beginnen.

Jouw wensen voorop
Resultaat zijn fraaie woningen van hoogwaardig materiaal die -als het moet- aardbevingsbestendig zijn. Stuk voor stuk onder architectuur ontworpen, flexibel in te richten en dankzij de modulaire opbouw eenvoudig uitbreidbaar. Jouw wensen staan voorop. Door de hoge isolatiewaarde en het unieke, hybride verwarmingssysteem is iedere woning bovendien energiezuinig, duurzaam en milieuvriendelijk en ben je verzekerd van een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Alles onder een dak
Met ongeveer 150 toegewijde, nuchtere medewerkers bouwt VDM woningen voor particulieren, woningbouwcorporaties, ontwikkelaars en de eigen planontwikkelingstak. En het bijzondere: we hebben vrijwel alle disciplines in huis. Van constructeurs tot uitvoerders, van timmerlieden tot architecten, van metselaars tot schilders en van voegers tot een complete installatietak met 20 collega’s. We hebben alles onder een dak zodat de lijnen kort blijven en we hoge standaarden kunnen garanderen. Wij gaan voor kwaliteit, elke dag opnieuw.