Ga naar inhoud
Logo
Logo

Leeuwarden – Houtryk

In de verte fluiten vogels, de buurtkinderen spelen in de overgebleven regenplassen en het oudere stel van een paar huizen verder geniet van het eerste voorjaarszonnetje. Welkom in de nieuwbouwwijk Houtryk in Leeuwarden.

41 woningen in meerdere variaties

De nieuwe woonbuurt Unia, aan de zuidkant van Leeuwarden, is een fijne plek om te wonen. In dit sfeervolle buurtje komt het unieke plan Houtryk: 41 nieuwbouwwoningen die voor het grootste gedeelte uit hout bestaan. Sfeervol, energiezuinig en comfortabel. Er komen twee-onder-één-kapwoningen en geschakelde woningen in meerdere types. Ook komt er een buurtschuur voor gezamenlijk gebruik.

De 41 woningen in Houtryk worden gebouwd aan het water, aan het groene park of aan de hoofdstraat van de buurt. Zo heeft ieder wat wils! Parkeren doe je op je eigen terrein of op een parkeerplaats dicht bij je woning. Daarnaast zijn de bergingen van de woningen voorzien van groendaken. Dat is niet alleen een mooi gezicht, maar het heeft ook veel duurzame voordelen. Zo vangt het dak water op, biedt het voedsel voor insecten en werkt het verkoelend in de zomer.


Bekijk de projectwebsite van Houtryk

De drie woningtypes

Is jouw aandacht getrokken voor één van deze woningen?

Spreekt dit plan jou aan en wil jij als een van de eerste bewoners instromen in deze nieuwe wijk? Makelaardij Hoekstra vertelt graag meer over de nieuwbouwwoningen van Houtryk in Leeuwarden.


Neem contact op met Makelaardij Hoekstra