Ga naar inhoud
Logo
Logo

Voor kleine huishoudens

Accolade en VDM leveren vier sociale huurwoningen op in Heerenveen

Vrijdag 22 juli ontving Frans Sikkes de sleutel van zijn gloednieuwe woning aan de Van Cuyckstraat in Heerenveen. Hij kreeg de sleutel van Jan van der Meer, algemeen directeur van VDM Woningen en Elze Klinkhammer, directeur-bestuurder van woningcorporatie Accolade.

Groots wonen in het klein

22-07-22 | VDM Woningen bouwde de woningen tussen Van Cuyckstraat 32 en 34. ‘Wij zijn blij dat we met deze woningen vier starters op de woningmarkt een eigen plek kunnen bieden’, vertelt Elze Klinkhammer. De woningen zijn geschikt voor één en tweepersoonshuishoudens. Een doelgroep waarvoor het een grote uitdaging is om een geschikte woning te vinden. De woningen hebben één slaapkamer, een compacte tuin, een berging en energielabel A+++.


Energiezuinig wonen

De woningen zijn aardgasloos. Dat betekent dat de nieuwe huurders geen last hebben van de hoge gasprijzen van nu. Jan van der Meer vertelt: ‘Deze VDM NEXT-woningen zijn opgeleverd met een warmtepomp en zonnepanelen. De installatie is op de begane grond gezet, zodat de monteur via een aparte ruimte eenvoudig het onderhoud kan uitvoeren.’ Door de houtskeletbouwmethode en het gebruik van 3D-units is een groot deel van de woningen geproduceerd in de fabriek van VDM Woningen in Drogeham. Daardoor was de bouwtijd korter en de overlast voor de omgeving beperkt.


Geschikt voor woningcorporaties

De korte bouwtijd en de smalle beukmaat van VDM NEXT maakt het woningconcept geschikt voor woningcorporaties die binnenstedelijke nieuwbouw willen realiseren. Wil je meer weten over VDM Next of over een van onze andere woonconcepten? Neem vrijblijvend contact met ons op.


Meer informatie over VDM Next Naar onze contactgegevens