Ga naar inhoud
Logo
Logo

Groots wonen in het klein

VDM Next

Voor de komende generaties willen wij compact en comfortabel woongenot creëren. Een groeiende groep woningzoekers binnen deze generatie zijn voornamelijk één- en tweepersoonshuishoudens. Daarom nemen wij je graag mee in ons woonconcept VDM NEXT.

Voor kleine huishoudens

Huishoudens worden kleiner. Eén- en tweepersoonshuishoudens zijn al lang geen uitzondering meer. Wat moet je met al die kamers van een nieuwbouwwoning? Als antwoord op de groeiende vraag naar betaalbare en compacte één- en tweepersoonswoningen ontwikkelden wij op eigen wijze de VDM NEXT.

Een all-electric woning voor kleine huishoudens met een aantal unieke eigenschappen, zoals een pakketbrievenbus en een installatieruimte die van buitenaf te benaderen is. Wij hebben rekening gehouden met de toekomst. Onder meer door ruimte te creëren voor een thuisaccu met energieopslag. Binnen het ontwerp hebben we verder rekening gehouden met de doelgroep, woongenot en onderhoudskosten.

De korte bouwtijd en de smalle beukmaat van VDM NEXT maakt het woningconcept geschikt voor woningcorporaties die binnenstedelijke nieuwbouw willen realiseren.


  • Geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens
  • Energiezuinig wonen
  • Geschikt voor binnenstedelijke bouw

  • Korte bouwtijd
  • Smalle beukmaat
  • Installatieruimte van buitenaf bereikbaar

VDM Next in Heerenveen

In Heerenveen leverden wij vier sociale huurwoningen op van het woonconcept VDM Next. Ook Frans Sikkens ontving de sleutel van zijn gloednieuwe woning. ‘Ik ben erg blij met deze woning. Ik woon straks heel duurzaam en in de buurt van mijn werk. Nu hoef ik niet meer alle dagen op de fiets van Sneek naar Heerenveen.’ Alle woningen zijn opgeleverd met één slaapkamer, een compacte tuin, een berging en energielabel A+++.


Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden van VDM NEXT? Vraag onze brochure aan of neem contact met ons op.

Woonconcept VDM Next