Duurzaam bouwen: energiezuinig en ecologisch bouwen

Duurzaam bouwen is een eis van deze tijd. Internationale afspraken over CO2-uitstoot brachten duurzaam bouwen in een stroomversnelling. Want allemaal moeten we zuiniger omgaan met deze wereld. Daarbij passen duurzame, energiezuinige woningen. VDM Woningen is specialist in energiezuinig bouwen. En dankzij een efficiënte bouwtechniek zijn onze energiezuinige nieuwbouwwoningen heel betaalbaar.

Duurzaam: beter voor het milieu én u
Duurzaam bouwen wordt ook wel ecologisch bouwen genoemd. Met ecologisch bouwen wordt een link gelegd met de natuur. Terecht, maar een energiezuinige woning is voor meer goed dan alleen natuur en milieu. Namelijk voor u. Met onze zeer energiezuinige woningen bespaart u namelijk veel energiekosten. U kunt ze soms zelfs tot nul reduceren.

Energiezuinig begint bij goede isolatie
Duurzaam bouwen begint bij de prefabricage van het casco. In onze fabriek in Drogeham brengen we vakkundig dikke isolatiepakketten aan in het casco van uw woning. Dit gebeurt onder droge, ideale omstandigheden. Water, vuil en wind krijgen zo geen kans. De gevel van iedere VDM-woning heeft een gemiddelde Rc-waarde (warmteweerstand) van maar liefst 5,6. Dit is boven de norm van het bouwbesluit. Voor hellende daken is de Rc-waarde zelfs meer dan 6.

‘Een duurzame woning houdt warmte vast en kou buiten.
Maar ook de warmtebron is duurzaam.’

Uw gasloze installatie
Een duurzame woning houdt warmte optimaal vast en de kou buiten. Maar ook de warmtebron is duurzaam. Daarom past VDM in haar woningen een lucht-water warmtepomp toe. Het verwarmingssysteem verwarmt uw huis en water op een milieuvriendelijke manier. Uw CO2-uitstoot voor verwarming wordt daarmee behoorlijk verminderd. Op de eerste verdieping van uw woning worden elektrische radiatoren geplaatst. Uw woning wordt voorzien van een aantal PV-panelen. De opgewekte energie van de PV-panelen wordt benut om de energie, verbruikt door de gasloze installatie, te reduceren.

Douche-wtw
Bij ecologisch bouwen hoort ook een douche-warmte-terugwin-unit. Wij kunnen deze voor u plaatsen. Een douche-wtw benut de warmte van douche-afvalwater. Dat werkt zo: In een warmtewisselaar worden warm afvalwater en koud leidingwater (gescheiden) langs elkaar geleid. Hierdoor wordt het schone water voorverwarmd en hoeft het verwarmingssysteem minder hard te stoken om nieuw, warm douchewater te produceren. Het resultaat: minder stookkosten en een aanzienlijke energiebesparing.

Mechanische ventilatie
Door prefabricage van het casco sluiten onderdelen perfect op elkaar aan. Uw woning is daarmee vrij van kieren en naden. Tocht is uitgesloten. Met een kier- en tochtvrij huis blijft het echter wel belangrijk om goed te ventileren. Daarom plaatsten wij in elke woning zelfregulerende ventilatieroosters in uw kozijnen, deze kunt u zelf open en dicht doen. Zo bent u verzekerd van een gezond binnenklimaat.

Betaalbaar een energiezuinige woning bouwen
Iedere VDM-woning is uitgerust met de beschreven energiebesparende componenten. Daarmee bent u verzekerd van een energiezuinige woning met een optimaal woonklimaat.

Een duurzame VDM-woning:

-       hoge isolatiewaarden

-       douche-warmte-terugwin-unit (optioneel)

-       geen kieren, naden en tocht

-       gezond leefklimaat

-       lage energiekosten

Wilt u nóg meer energie besparen? Wij vertellen u graag over aanvullingen op ons energieconcept.