Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen

Een optimaal woonklimaat, lage energiekosten én een bijdrage aan een beter milieu: VDM maakt het mogelijk. Iedere VDM-woning is standaard uitgerust met een aantal energiecomponenten. Wilt u nóg meer energie besparen? Laat u dan eens informeren over onze aanvullingen op het energieconcept door onze installateur.

Uitstekende isolatie

Het energieconcept van een VDM-woning start al bij de prefabricage van het casco. In onze fabriek in Drogeham worden, in tegenstelling tot traditionele bouwmethodes, dikke isolatiedekens in het casco van de woning geplaatst. Dit gebeurt onder ideale omstandigheden, waardoor water, vuil en wind geen kans krijgen en het isolatiemateriaal altijd perfect aansluit op het casco. De bouwschil van iedere VDM-woning heeft een gemiddelde Rc-waarde (warmteweerstand) van 5.6 voor de buitenwanden en meer dan 6 voor de hellende daken.

Hybride warmtepompsysteem

Unieke hybride warmtepompsysteem voor optimale energiebesparing.

HR-ketel met hoog rendement

VDM past een HR-ketel met een bijzonder hoog rendement toe. De HR-ketels behoren tot de meest energiezuinig ketels in Nederland en leveren daardoor een aanzienlijke bijdrage aan het complete energieconcept.

Mechanische ventilatie

Ventileren is ontzettend belangrijk. VDM onderkent dit belang en plaatst in iedere woning een mechanisch ventilatiesysteem waarmee 24 uur per dag geventileerd wordt. De ventilatie is op meerdere standen instelbaar en daardoor uitermate effectief. Uiteraard wordt het ventilatiesysteem aangelegd door vakkundige professionals.

Douche-warmte-terugwin-unit

Een dubbelwandige leidingpijp voert het doucheafvalwater naar het riool. In deze pijp wordt het afvalwater echter gebruikt om het schone water te verwarmen. Het resultaat? Warmer water en een aanzienlijke energiebesparing!