Ga naar inhoud
Logo
Logo

VDM Woningen levert 17 huurwoningen op aan Goud Wonen

Op dinsdag 14 mei was er een feestelijke stemming aan de Ambachtsschoolstraat in Uithuizen. Aannemer VDM Woningen leverde hier 17 sociale huurwoningen op aan woningcorporatie Goud Wonen. Ter ere daarvan schenkt VDM Woningen een ontmoetingsbank aan de toekomstige bewoners.

Houtsysteembouw is populair

De 17 huurwoningen worden gerealiseerd om een groen veldje waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen. ‘Dit is een prachtige locatie waar we zowel sociale huurders als kopers gelukkig mee maken,’ geeft Arjan Moes, commercieel directeur van VDM Woningen, aan. De 17 woningen maken namelijk deel uit van het gehele nieuwbouwplan De Gilderij, waarbij ook nog 6 halfvrijstaande koopwoningen door VDM Woningen worden gerealiseerd.

‘’We zijn blij met de opdracht voor Goud Wonen en we zien dat houtsysteembouw steeds populairder wordt bij woningcorporaties door de duurzame eigenschappen. Dat het daarnaast ook een geschikte bouwmethode is om woningen aardbevingsbestendig te realiseren, geeft een extra plus. We willen woningen voor nu én de nieuwe generaties bouwen en daarmee ook de leefbaarheid in de Groningse dorpen versterken. ‘’


Compensatielocatie

Harry Oosting, directeur Goud Wonen, verteld over het traject: “Bewoners die door de versterkingsopgave hun woning moeten verlaten hebben de mogelijkheid om terug te keren naar de vernieuwde wijk, waar ze inspraak hebben in de plannen. Het betekent echter wel dat ze twee keer moeten verhuizen. De andere optie is om slechts één keer te verhuizen. Dankzij de nieuwe woningen aan de Ambachtsschoolstraat konden we huurders een extra optie bieden voor een eenmalige verhuizing. Daarnaast fungeert de Ambachtsschoolstraat als een compensatielocatie. Goud Wonen streeft er namelijk naar minstens hetzelfde aantal woningen terug te bouwen, dit is vanwege de nieuwe indeling van de wijk, de bouwmethodiek en grotere omvang van de woningen niet altijd mogelijk in de oorspronkelijke wijk.”

Voor de 6 halfvrijstaande koopwoningen staat het werk voor de fundering in de startblokken. Die woningen worden gerealiseerd in een gezinsvariant en een levensloopgeschikte variant. VDM Woningen verwacht deze woningen begin 2025 op te leveren.