Ga naar inhoud
Logo
Logo

Tips voor het vinden van een geschikte bouwkavel

Het vinden van geschikte bouwkavel kan een uitdaging zijn. In dit bericht geven we jou een aantal tips die kunnen helpen.

Tip 1: houd plaatselijk nieuws in de gaten

Houd plaatselijk nieuws in de gaten om erachter te komen of er bouwkavels worden vrijgegeven. Vaak wordt via de lokale (digitale) kranten gecommuniceerd over kaveluitgiftes. Hierbij wordt vermeld of het gaat om vrije zelfbouwkavels, kavels voor twee-onder-een-kap woningen of projectbouw.


Tip 2: check de website van de gemeente

Kijk op de website van de gemeente waar je graag zou willen wonen. Hier staan de (geplande) kaveluitgiftes aangegeven. Zijn de kavels al in verkoop, dan is op de gemeentelijke website ook het aanvraagformulier, het beeldkwaliteitsplan en de voorwaarden beschikbaar. Wil je graag meer informatie, dan kun je contact opnemen met de desbetreffende gemeente.


Tip 3: Zelfbouw in Nederland

Neem een kijkje op www.zelfbouwinnederland.nl. Via deze website kun je per provincie nagaan waar zelfbouwkavels beschikbaar zijn. Daarnaast krijg je hier tips van de eerste ideeën over een nieuwbouwwoning tot aan de oplevering.


Tip 4: beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan

Heb je een kavel op het oog? Bekijk het beeldkwaliteitsplan of bestemmingsplan. Deze geeft informatie over de vormgeving van het gebied. In bepaalde woongebieden is het bijvoorbeeld niet toegestaan om alle materialen te gebruiken of vragen ze een specifieke woningstijl te hanteren.


Wil je jouw woonwensen in kaart brengen?

Wil jij graag weten wat de mogelijkheden zijn om een nieuwbouwwoning te realiseren? Plan een oriënterend adviesgesprek met onze verkoopadviseurs en/of bekijk de woningstijlen in ons woningmagazine.


Vraag gratis het woningmagazine aan