Ga naar inhoud
Logo
Logo


Oplevering 8 woningen aan Stationsweg in Drachten

Op woensdag 27 maart ontving mevrouw Elzinga als eerste de sleutel van haar nieuwe woning aan de Stationsweg in Drachten. Ze kreeg de sleutel uit handen van Elze Klinkhammer, directeur-bestuurder van woningcorporatie Accolade en Jan van der Meer, algemeen directeur van aannemer VDM Woningen.

Stationsweg Drachten

Een nieuw thuis voor 8 huurders

‘Ik ben hartstikke blij met de woning. Ik woon nu dichter bij mijn dochter en om bij de winkels te komen hoef ik alleen de straat maar over te steken’, vertelt mevrouw Elzinga. De huizen zijn volledig elektrisch. Ze hebben een tuin en een berging en twee slaapkamers op de eerste verdieping. Daar is een badkamer met een tweede toilet. De huurprijs zit onder de sociale huurtoeslaggrens. Elze Klinkhammer vertelt: ‘Er is een enorme vraag naar sociale en energiezuinige woningen. Ik ben dan ook ontzettend blij dat we deze acht nieuwe huurders mogen verwelkomen.’

VDM Woningen is een ontwikkelende aannemer die haar houtsysteembouwwoningen grotendeels in de geïndustrialiseerde fabriek in Drogeham maakt. Daardoor is op de bouwlocatie een kortere bouwtijd nodig. ‘Dat is een groot voordeel van onze bouwmethode, met name in binnenstedelijke nieuwbouw zoals hier aan de Stationsweg. Dat is wel zo fijn voor de omwonenden’, vertelt Jan van der Meer van VDM Woningen.


Goede communicatie

Omwonenden konden via www.bouwbuur.nl op de hoogte blijven van het project. Zo wisten ze wanneer een bepaald deel van de straat bijvoorbeeld minder goed bereikbaar was. Vlak bij de Stationsweg bouwt VDM Woningen in opdracht van Accolade nog eens zeventien huizen. Die woningen zijn naar verwachting voor de zomer klaar.