Ga naar inhoud
Logo
Logo

Oplevering 10 sociale huurwoningen in Uithuizermeeden

Aanbesteding Wierden en Borgen

Op donderdag 8 februari zijn 10 sociale huurwoningen opgeleverd in de Oranjebuurt in Uithuizermeeden. Jordy Bergman van VDM Woningen overhandigde de sleutel aan Finny Pinas van Wierden en Borgen. De nieuwe woningen zijn zowel geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens als voor mensen die levensloopgeschikt willen wonen. Woningtypes waar juist tegenwoordig grote behoefte aan is.

De 10 twee-onder-een-kapwoningen in de Oranjebuurt zijn deel van een sloop-nieuwbouwtraject van woningstichting Wierden en Borgen. In 2022 koos een selectie van afgevaardigden van de huurdersorganisatie en Wierden en Borgen de ontwikkelende aannemer VDM Woningen uit Drogeham als geschikte bouwpartner in een Design&Build aanbesteding. Daarmee was VDM Woningen verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de realisatie van de woningen. Het nieuwbouwplan bestaat uit 6 levensloopgeschikte woningen aan de Koningin Wilhelminastraat en 4 kleine gezinswoningen aan de Prinses Beatrixstraat en Prins Bernardstraat. Alle woningen zijn gebouwd op basis van houtskeletbouw.


Uithuizermeeden

Houtskeletbouw is populair

Projectleider Jordy Bergman: ‘’We zien dat prefab houtskeletbouw steeds meer in trek is bij woningcorporaties door het duurzame karakter. Door deze eigenschap, en de geschiktheid voor aardbevingsbestendig bouwen, neemt houtskeletbouw ook in Groningen een grote vlucht. We bieden hiermee bewoners een veilig huis in hun vertrouwde woonplek. Daarmee vergroten we niet alleen de woonwaarde voor bewoners, maar versterken we ook de leefbaarheid van het Groningse dorp.’’

Wierden en Borgen geeft aan: ”Met deze nieuwe woningen van VDM Woningen is er een mooie upgrade van de buurt gerealiseerd. De levensloopwoningen zijn geschikt voor een brede doelgroep, met de badkamer en slaapkamer op de begane grond. De gezinswoningen zijn een mooie toevoeging voor kleine gezinnen. Ook de nieuwe huurders waren enthousiast bij de bezichtigingen. Wij wensen ze dan ook veel woonplezier!”