Ga naar inhoud
Logo
Logo

Nieuwbouwplan Elzenheem officieel geopend

Groen en duurzaam wonen

26-05-23 | Op donderdag 25 mei is het nieuwbouwplan Elzenheem in Smilde officieel geopend door wethouder Dennis Bouwman van gemeente Midden Drenthe en algemeen directeur Jan van der Meer van VDM Woningen. De 14 duurzame woningen zijn inmiddels allemaal opgeleverd en de nieuwe bewoners hebben van hun nieuwe huis een thuis gemaakt.

De 14 nieuwbouwwoningen van het plan Elzenheem bestaan uit 8 rijwoningen en 6 halfvrijstaande woningen, gelegen aan de Elzenlaan in het zuidwesten van Smilde. Tijdens de officiële opening werd het nieuwe naambord van Elzenheem onthuld. Jan van der Meer, algemeen directeur van VDM Woningen, is enthousiast: ‘’Een jaar geleden zijn we met de bouw gestart en inmiddels staat er een prachtig plan waar verschillende generaties met plezier kunnen wonen. De woningen zijn door hun houtsysteembouw niet alleen duurzaam gebouwd, ook is in het plan rekening gehouden met klimaat en natuur. Er is onder andere speciale verlichting toegepast voor nachtdieren die in de groene omgeving wonen. Ook is er een wadi aangelegd voor de opvang van hemelwater.’’


Voorbode voor meer woningen op andere plekken in Smilde

Wethouder Dennis Bouwman is blij met de nieuwe woningen. Bouwman: “Het heeft even geduurd, maar ze staan er. In de dorpsvisie op Smilde geeft het dorp al aan dat wonen heel belangrijk is. Voor jong en oud! Het is goed dat er voor de komende jaren meerdere plannen voor woningbouw in Smilde zijn. Zoals de dorpsvisie zegt: Smilde Bruist. Deze woningen zijn wat mij betreft een voorbode voor meer woningen op andere plekken in Smilde, zodat Smilde voor jong en oud bruisend blijft.”