Ga naar inhoud
Logo
Logo

Duurzaam bouwen: Hout is Booming

VDM Woningen verscheen met een artikel over duurzaam bouwen in Groningen Bouwt en Ontwikkelt. ”Waar bedrijven in de regel inspelen op veranderingen in de maatschappij, lijkt het er de laatste tijd steeds meer op dat de ontwikkelingen zich aanpassen aan waar VDM Woningen al decennialang voor staat: duurzame houtskeletbouw.”

Hout is het antwoord op duurzaam bouwen

Alles aan de geïndustrialiseerde woningfabriek in Drogeham ademt dan ook duurzaamheid. VDM Woningen en haar 180 vakmensen zijn klaar voor de toekomst, vertellen directeur Jan van der Meer en de kersverse commercieel directeur Arjan Moes.

“De ecologische footprint van de bouwwereld moet kleiner worden en hout is daar als biobased materiaal ideaal voor. De projectmatige markt vraagt om duurzame, energieneutrale woningen en de eisen van gemeenten worden hoger op het gebied van materiaalgebruik. Hout is het antwoord, want de basis van een woning moet goed zijn, zodat je effectief kunt isoleren. Als je dan ook nog eens biobased isolatiemateriaal toepast, waar VDM Woningen ook expertise in heeft, dan heb je de ideale biobased woning te pakken. We gebruiken bovendien alleen FSC- en PEFC-gecertificeerd hout, wat betekent dat er voor elke boom die gekapt wordt, twee
worden terug geplant.”


Benieuwd naar het hele artikel? Lees het hier