Ga naar inhoud
Logo
Logo

Hoogste punt 10 sociale huurwoningen in Uithuizermeeden

Hoogste punt 10 sociale huurwoningen in Uithuizermeeden

04-07-23 | Op dinsdag 4 juli werd de vlag uitgehangen voor het bereiken van het hoogste punt van 10 nieuwe sociale huurwoningen in de Oranjebuurt in Uithuizermeeden. André Giezen van woningstichting Wierden en Borgen en Pieter Bouma van VDM Woningen kijken toe op een voorspoedige bouw van de duurzame en aardbevingsbestendige woningen.

Een veilig en duurzaam thuis
De 10 twee-onder-een-kapwoningen in de Oranjebuurt zijn deel van een sloop-nieuwbouwtraject van woningstichting Wierden en Borgen. Er komen vier kleine gezinswoningen en zes levensloopgeschikte woningen.

André Giezen, manager Vastgoed van Wierden en Borgen: ‘De terugkerende bewoner van de Oranjebuurt woont straks in een veilig, duurzaam en levensloopbestendig huis. En goed nieuws voor woningzoekenden in Uithuizermeeden: de andere nieuwe woningen worden na oplevering aangeboden op www.woningnetbovengroningen.nl. Een mooie bijdrage aan waardevol wonen in Uithuizermeeden.’


VDM Woningen is in dit traject zowel ontwikkelaar als aannemer. De woningen worden gebouwd door middel van de prefab houtskeletbouwmethode van VDM Woningen. Pieter Bouma, Hoofd Planontwikkeling, is enthousiast: ‘Het is heel efficiënt. Een groot deel van de woning, zoals wand-, vloer- en dakelementen, worden in onze fabriek in Drogeham geproduceerd. Daar komt bij dat ook de buurtbewoners zo min mogelijk hinder ondervinden van het bouwproces,’’ geeft Pieter Bouma aan.

Oplevering eind 2023
Het nieuwbouwproject is de 3e fase in de herontwikkeling van de Oranjebuurt. Wierden en Borgen heeft hierin nauw samengewerkt met de gemeente voor een betere ruimtelijke invulling van de buurt en om eer te doen aan het dorpse karakter. De woningen worden eind 2023 opgeleverd en vervolgens aangeboden voor de sociale verhuur via www.woningnetbovengroningen.nl. Om in aanmerking te komen voor de nieuwe woningen moeten geïnteresseerden ingeschreven staan.