Ga naar inhoud
Logo
Logo

Heerenveen – Next woningen

Voor één- of tweepersoonshuishoudens is het tegenwoordig een grote uitdaging om een geschikte en betaalbare woning te vinden. Daarom ontwierp VDM Woningen de Next woning: een volledig elektrische woning voor kleine huishoudens. In opdracht van woningcorporatie Accolade bouwden wij vier Next-woningen aan de Van Cuyckstraat in Heerenveen.

Ontworpen voor de toekomst

Met het woningtype NEXT geeft VDM Woningen een positieve impuls aan de woningmarkt door snel, betaalbaar en op een duurzame manier woningen te realiseren. Tijdens het ontwerp hielden wij rekening met de huidige en toekomstige wensen van de koper, huurder of verhuurder. Zo is het ontwerp van 50 vierkante meter woonoppervlak geoptimaliseerd met een optionele pakketbrievenbus en een externe installatieruimte. Zo hoeft de bewoner niet thuis te blijven voor een pakketbezorger en kan de monteur het onderhoud makkelijker uitvoeren.


Geschikt voor corporaties

Ook is de eenvoud en snelheid van de cascomontage geoptimaliseerd door 3D-units. De losse elementen van de hal, het toilet, meterkast, technische ruimte en badkamer worden in de fabriek van VDM Woningen in elkaar gezet en voorzien van een moderne wand- en vloerafwerking. De 3D-units worden in zijn geheel op de vrachtwagen geladen. Samen met de overige woningelementen worden de vier woningen in twee dagen gemonteerd op de bouwlocatie.

De korte bouwtijd en de smalle beukmaat van VDM NEXT maakt het woningconcept geschikt voor woningcorporaties die binnenstedelijke nieuwbouw willen realiseren.


Bekijk meer woonconcepten

Meer gerealiseerde projecten

Wij staan klaar voor de generaties van nu en later om een gezonde woon- en leefomgeving te creëren. Daar waar bewoners jarenlang met veel plezier en comfort thuiskomen. Neem een kijkje welke projecten wij nog meer hebben gerealiseerd.


Bekijk meer gerealiseerde projecten