Schuurwoning bouwen | T-Serie

Schuurwoning bouwen? Mooie keuze! Steeds meer mensen laten een schuurwoning bouwen. Als nuchtere vakmensen uit het Noorden snappen wij heel goed waarom: een schuurwoning is gewoon prachtig. Haar typerende ‘schuurvorm’ en zichtbare houten elementen geven de schuurwoning een warme, landelijke uitstraling.

Maar wat is een schuurwoning precies? Bestaan er ook prefab schuurwoningen? En wat kost een schuurwoning eigenlijk? Het zijn vragen die we vaak krijgen en graag voor je beantwoorden. Is het niet op deze pagina of in onze brochure, dan wel rechtstreeks door een van onze adviseurs.

Een schuurwoning bouwen met VDM Woningen:  

  • Snel gerealiseerd 
  • Zeer energiezuinig
  • Volledig naar jouw wens 
  • Goede, persoonlijke begeleiding 

Download de brochure. 

Wat is een schuurwoning? 
Er is geen vaststaande definitie van een schuurwoning, maar er zijn wel degelijk specifieke eigenschappen die een woning tot een schuurwoning maken. Zo hebben schuurwoningen eigenlijk altijd een puntdak. En dat puntdak heeft doorgaans een flauwe helling van maximaal 45 graden en een flinke overstek. Typerend zijn ook de zichtbare houten gebinten aan de buitenzijde. Verder wordt een schuurwoning vaak (gedeeltelijk) uitgevoerd met houten gevelbekleding. Dat, gecombineerd met de mooie donker-lichtverhouding van de gevel, geeft schuurwoningen die eigenzinnige, natuurlijke en landelijke look – die wij prachtig vinden.

Maak kennis met onze schuurwoningen (T-Serie)

Schuurwoning Trondheim

De Trondheim is een prachtige, klassieke schuurwoning. Met de houten (schijn)gebinten, grote raampartijen en dakoverstekken is deze populaire schuurwoning één met het landschap. Meer over de Trondheim >

Schuurwoning Trelleborg

Riant wonen met allure doe je in de luxe schuurwoning Trelleborg. Onze meest complete schuurwoning met stoere gebinten, een fraaie entree, inpandige garage en overdekt terras. De garage liever uitpandig? Geen probleem. Meer over de Trelleborg >

Schuurwoning Tonsberg

De Tonsberg is onze moderne variant op de schuurwoning. De stoere strakke uitstraling, donkere kleurschakeringen en grote raampartijen maken deze woning tot een eigenwijs en eigentijds geheel. Meer over de Tonsberg >

Schuurwoning met aanbouw? Dat kan!
Het is een fabeltje dat een schuurwoning geen aan- of uitbouw kan hebben. Wil je bijvoorbeeld een uitpandige garage, bijkeuken of berging? Bij VDM Woningen is dat geen enkel probleem. Wij denken graag met je mee en kunnen elke gewenste uit- of aanbouw geheel in stijl van de woning uitvoeren.

"We adviseren je open en eerlijk, maar jij bepaalt uiteindelijk."

Hoe kan een prefab schuurwoning zoveel opties hebben?
Bij de mogelijkheid om uit te bouwen blijft het niet bij VDM Woningen. Bij ons kun je álle onderdelen van jouw schuurwoning naar wens maken. Wil je de gevel helemaal in baksteen uitvoeren, liever houten gevelbekleding, of juist een combinatie van beide? Heb je een specifieke kleurstelling of indeling voor ogen? Zolang het binnen de gemeentelijke normen valt, is het allemaal mogelijk. Spreek je uit, dan denken wij met je mee. We adviseren je open en eerlijk over wat handig, verstandig en esthetisch passend is. Maar jij bepaalt uiteindelijk. 

Niet bij alle bouwers van prefab schuurwoningen
Misschien had je niet verwacht dat je een prefab schuurwoning helemaal naar je hand kunt zetten. En inderdaad, niet bij iedere prefab bouwer is dat mogelijk. Wel bij VDM Woningen. Wij willen namelijk een schuurwoning bouwen waar jij met veel plezier thuiskomt – en blijft komen. Dat vraagt om flexibiliteit van onze kant, dus dat leveren we. Zo simpel is het. We kunnen zo flexibel zijn omdat we inmiddels een ervaren bouwer van prefab woningen zijn. Gevestigd op het Friese platteland hebben wij de opkomst van schuurwoningen met eigen ogen meegemaakt. Wij bouwen met veel plezier jouw prefab schuurwoning, zowel in het buitengebied als in de wijk.

"Wij bouwen schuurwoningen in het buitengebied, maar ook in de wijk."

Waar kan VDM Woningen mijn schuurwoning bouwen?
Aanvankelijk werden schuurwoningen in het buitengebied gebouwd: Als boerderijen buitenbedrijf raakten, werden stallen en schuren vervangen door een woning met de kenmerken van een schuur. De nieuwe schuurwoning, gecombineerd met de oorspronkelijke boerenwoning, hield het plaatje van het boerenerf intact. De stijl- en sfeervolle schuurwoningen in het buitengebied bleven niet onopgemerkt. Inmiddels kom je schuurwoningen dan ook overal tegen. Vooral op ruimere kavels, want daar komt een schuurwoning het best tot haar recht. Wil je weten of jouw kavel geschikt is voor een schuurwoning? Bel of mail dan vrijblijvend met een van onze verkoopadviseurs. 

Wat kost een schuurwoning?
Wil je weten wat de kosten zijn van het bouwen van een schuurwoning? Neem vrijblijvend contact op met onze verkoopadviseurs, zij vertellen je graag alles over prefab schuurwoning prijzen én onze prefab bouwmethode. Want die houden verband met elkaar. Dat zit zo: VDM Woningen bouwt de elementen van jouw schuurwoning onder ideale omstandigheden in de fabriek; de prefabricage. Als alles klaar is gaan de elementen in één keer naar je kavel. Daar maken we het casco van je schuurwoning binnen 48 uur wind- en waterdicht. De afbouw kan daarna direct beginnen. Kortom: een zeer efficiënt bouwproces dat weinig ruimte laat voor fouten. Zo blijven de bouw- en faalkosten van een prefab schuurwoning van VDM Woningen relatief laag. En dat zie je terug in de totale kosten van jouw schuurwoning.

Klaar voor jouw schuurwoning?
Meer weten over een schuurwoning bouwen? Of al concrete wensen? Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs of download de brochure.