Uithuizen - Ambachtsschoolstraat

VOORAANKONDIGING - NIEUWBOUWPROJECT IN VOORBEREIDING

Binnenkort in verkoop
Prijsindicatie: vanaf €325.000 v.o.n.

Het Hoge Land
Uithuizen is één van de grootste en meest noordelijke plaatsen van het Groningse Hogeland. In een omgeving met weidse uitzichten en een kustgebied met dijken en kwelders geniet je van rust en ruimte. Een prachtige omgeving om in te fietsen en te wandelen. In deze streek zijn vanaf half april tot in mei ook fraaie tulpenvelden te zien.

Uithuizen
Uithuizen telt bijna 5.500 inwoners en is een kerndorp voor de omliggende plaatsen. Daardoor kent het dorp vele voorzieningen, zoals winkels, scholen en verenigingen. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de vernieuwing van het centrum. Met een eigen trein- en busstation is het dorp ook goed bereikbaar via het openbaar vervoer.

Uithuizen is vooral bekend omdat hier één van de mooiste historische trekpleisters van Groningen staat en dat is Steenhuis Menkemaborg. Dat is een prachtig omgracht Steenhuis dat haar oorsprong heeft in de 14e eeuw.

Woningtype Smidse
Het nieuwbouwplan aan de rand van Uithuizen bestaat uit twee delen: een rij van 9 huurwoningen en 12 ruime halfvrijstaande koopwoningen. Deze halfvrijstaande woningen van het type Smidse worden in een halve-maan-vorm gebouwd. Mede door het groene hart tussen de rij- en halfvrijstaande woningen vormt het nieuwbouwplan een fijne woonbuurt voor verschillende gezinssamenstellingen.

De mix van verschillende kleuren gevelsteen en dakbedekking zorgen voor een gevarieerd straatbeeld. De halfvrijstaande woningen kenmerken zich door de typische Uithuizener topgeveldetails en de zes ruiten aan de zijgevel die zijn afgeleid van de naastgelegen Oude Ambachtsschool.

De begane grond bestaat uit een open keuken die in verbinding staat met de eetkeuken en de living. De trapkast biedt bewoners extra opbergruimte. De eerste verdieping telt drie slaapkamers en een ruime badkamer. Het zadeldak van de woningen zorgt daarnaast voor een royale zolderruimte. De zolder is bereikbaar met een vaste trap en ook nog eens uit te voeren met optionele zolderkamer(s). De woning beschikt over parkeergelegenheid op eigen erf en de ruime tuin wordt voorzien van een houten tuinberging.

Interesse?
Wil je wonen in een fijne woonbuurt met een dorps karakter, omgeven door rust en ruimte? Schrijf je alvast in als belangstellende voor één van de 12 halfvrijstaande woningen bij Lamberink Nieuwbouw Groningen.