Project Friesestraatweg - Groningen

Wilt u in een nieuwbouwwoning aan de rand van het centrum van Groningen wonen, dicht bij de natuur, maar ook op fietsafstand van de bekendste winkelstraat van Groningen? Dan is een woning aan de Friesestraatweg zeker iets voor u!

Wat gaan we bouwen?

De voormalige locatie van 'Tuin in de Stad' aan de Friesestraatweg wordt herontwikkeld tot een mooie en unieke woonlocatie. Het woningbouwprogramma bestaat uit 20 grondgebonden woningen in diverse segmenten. De beoogde architectuur is stoer en robuust. Er worden 17 ruime eengezinswoningen gerealiseerd in een min of meer collectieve 'setting'. Het plan kent ook drie 3 unieke kopwoningen die direct gelegen zijn aan het Reitdiep. VDM Woningen en Frisoplan zijn momenteel samen met de architect in overleg om het plan een meer definitieve vorm te geven. Binnenkort wordt het ontwerp ter beoordeling voorgelegd aan de gemeente en welstandscommissie.

Procedure

Om hier daadwerkelijk te mogen bouwen, moet het huidige bestemmingsplan worden gewijzigd. Om deze wijziging door te voeren zijn een aantal onderzoeken noodzakelijk. Het streven is de procedure voor de bestemmingsplanwijzing in het vierde kwartaal van 2017 op te starten. Tegelijkertijd worden ook de woningen en het (openbare) gebied verder ontwikkeld.

Start verkoop

Gezien de huidige stand van zaken is het nog niet mogelijk om de woningen in verkoop te brengen. Het streven is om de verkoop in het 3e of 4e kwartaal van 2018 op te starten.

Contact

Wilt u graag op de hoogte blijven? Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens achterlaten. Zodra er nieuwe informatie of verkoopgegevens bekend zijn, zullen wij u hiervan op de hoogte brengen. 

* gemarkeerde velden zijn nodig voor het juist verwerken van uw vraag.