Wonen op het schoolplein

19 januari 2016 Wonen op het schoolplein

Na Bolsward en Hurdegaryp realiseert VDM Woningen te Drogeham nu ook in Leeuwarden betaalbare starterswoningen op een voormalige schoollocatie aan het Skrok in Leeuwarden.

Steeds meer oude basisscholen worden omgebouwd of vernieuwd tot integrale kindcentra. Een gebouw waar onderwijs, opvang en opvoeding binnen één concept bij elkaar worden gebracht voor kinderen van 0-12 jaar. Zo ook het Montessorionderwijs uit de wijk Bilgaard, die nu gevestigd is in het integrale kindcentra aan de Droppingsstraat in Leeuwarden.

Wat doe je dan met een leegstaand, 50 jaar oud schoolgebouw in een bestaande woonwijk? 'Lastig', 'te duur' en 'een langdurig proces' zijn opmerkingen die vaak voorbij komen. VDM Woningen ontwikkelde samen met de gemeente Leeuwarden en Ingenieurs- en adviesbureau TOECK uit Drachten voor deze locatie een woonbestemming, met 18 TIMM woningen.

TIMM is een woonconcept van TOECK en is door haar compleetheid en betaalbaarheid populair bij schoolverlaters en starters op de woningmarkt. De woning is bij oplevering volledig afgewerkt met sanitair, een keuken met vaatwasser, oven en koelkast en is voorzien van een laminaatvloer, tapijt en gordijnen. De kopers hoeven enkel nog te verhuizen en kunnen nog dezelfde avond in de woning slapen.

VDM Woningen is begin december 2015 gestart met de funderingswerkzaamheden van deze nieuwe woonbestemming. De verwachting is dat in het najaar van 2016 alle 18 TIMM woningen aan het Skrok in Leeuwarden zijn opgeleverd.

Foto's

Deel deze pagina: