"Wij kunnen duurzaam en betaalbaar aardbevingsbestendig bouwen"

20 september 2018

Donderdag 20 september vertellen de twee directieleden van VDM Woningen in Noordz (bijlage Dagblad van het Noorden) enthousiast dat VDM Woningen momenteel op diverse plaatsen in het aardbevingsgebied actief is. Dit vooral omdat VDM Woningen specialist is in houtskeletbouw. Het bedrijf staat garant voor een uniek, hoogwaardig en relatief licht bouwsysteem, dat juist in het aardbevingsgebied haar meerwaarde bewijst: veilig, comfortabel en heel energiezuinig.

Geen beperkingen bij aardbevingsbestendig bouwen
„Inmiddels hebben we allerlei typen woningen ontwikkeld, die in het aardbevingsgebied kunnen worden gebouwd”, geeft Van der Meer aan. „Wat dat betreft kent ons bouwsysteem geen beperkingen, we kunnen allerlei ontwerpen maken, afhankelijk van de wensen van de klant en binnen de normen en eisen van het bouwbesluit.” Zo bouwt VDM Woningen momenteel op verschillende locaties in plaatsen als Bedum, Ten Boer, Sappemeer, Harkstede, Middelstum, Meerstad en de stad Groningen.

„We zijn een regionaal productiebedrijf met werknemers uit de regio. We hebben korte lijnen en afspraken worden nagekomen. Dat moet ook, want een strakke planning is de rode draad om industrieel bouwen te laten slagen. Dankzij ons productieproces in combinatie met het unieke VDM-bouwsysteem kunnen we razendsnel bouwen, dat is onze kracht,” sluit Van der Meer af.

In de afgelopen 25 jaar bouwde VDM Woningen meer dan 500 woningen in het aardbevingsgebied. Voor zover bekend bij VDM Woningen, heeft geen enkele woning constructieve schade opgelopen als gevolg van de bevingen.

Lees hier het volledige artikel in NoordZ. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van houtskeletbouw en aardbevingsbestendig bouwen bij VDM Woningen? Bekijk onze woningtypes en vraag de gratis brochure aan.

Deel deze pagina: