VDM Woningen realiseert markant herkenningspunt in Jabikswoude

16 juni 2016 VDM Woningen realiseert markant herkenningspunt in Jabikswoude

Wat bepaalt het karakter van een dorp...

Vaak wordt een dorp al herkend door het zien van een enkel gebouw; de kerk, een oude herberg of een state. In Jabikswoude is dat niet anders. Want hier worden binnenkort bijzondere woningen gebouwd, die beeldbepalend voor de buurtschap zullen worden. Niet alleen zal het de identiteit van Jabikswoude verbeelden, het markeert bovendien het kloppend hart van het dorp. Architect Bauke Tuinstra ontwierp in het hart van Jabikswoude vier bijzondere, beeldbepalende woningen met de uitstraling van een kapel.

De bouw van de kapel is inmiddels gestart. Deze week worden de houtskeletbouwelementen gemonteerd en volgende week worden de, in Duitsland geproduceerde onderhoudsarme ronde kozijnen en imposante kerkramen, geplaatst. Het ruimtelijke effect komt hierdoor in de woonkamer van de woningen extra tot zijn recht. Alle kopers hebben ervoor gekozen om een gedeelte van de verdiepingsvloer weg te laten waardoor een open ruimte over twee verdiepingen ontstaat met een bijzondere lichtinval door de kerkramen. Aansluitend wordt de klokkentoren geplaatst. Hiermee bereikt de kapel zijn hoogste punt. 

Naast de kapelwoningen worden ook vijf kloosterwoningen gerealiseerd in een bijpassende bouwstijl. Het geheel staat op een zogenaamde “terp”. Rondom deze terp worden in de tweede fase twaalf terpwoningen gerealiseerd. De verkoop van de terpwoningen is inmiddels gestart. 

Interesse? Neem dan gerust contact op met Jeen van Zuiden via het telefoonnummer 0512 - 745 195. 

Bekijk het eindresultaat van het project 

 

Foto's

Deel deze pagina: