VDM Woningen herkent stijging woningverkoop

14 september 2015 VDM Woningen herkent stijging woningverkoop

In juli zijn er 18.422 woningen verkocht, een stijging van 32,7 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dat maakt het Kadaster dinsdag 18 augustus 2015 bekend.

VDM Woningen herkent deze stijging in de verkoop van het aantal woningen door de toenemende belangstelling dit voorjaar. In de timmerfabriek wordt er op dit moment volop gewerkt aan verschillende vrijstaande nieuwbouwwoningen. De houtskeletbouwwoningen van VDM worden gemaakt volgens de prefab bouwmethode, wat betekent dat de draagconstructie van de woning (wanden vloeren en dak) zijn opgebouwd uit in de fabriek gemaakte en afgewerkte frames van hout met aan weerszijden plaatmaterialen. In de fabriek wordt, in tegenstelling tot traditionele bouwmethodes, ruim 24 centimeter aan isolatiedekens in het casco van de woning geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de bouwschil van iedere VDM-woning een gemiddelde Rc-waarde (warmteweerstand) heeft van 5.6 voor de buitenwanden en meer dan 6 voor de hellende daken wat overeenkomt met energielabel A++.

De VDM adviseurs merken dat de voordelen van een VDM nieuwbouwwoning de kopers aanspreekt. Zoals lage energiekosten, geen overdrachtsbelasting en de eerste vijf jaar nauwelijks onderhoudskosten.

Deel deze pagina: