VDM wint prijsvraag Zuidwolde

14 januari 2008 VDM wint prijsvraag Zuidwolde

Vlak voor de kerstvakantie kreeg VDM het heugelijke bericht van gemeente De Wolden dat VDM als beste was geselecteerd voor het wedstrijdprogramma "Gebiedsontwikkeling starten Middelveen Zuidwolde". Aan het wedstrijdprogramma deden vijf projectontwikkelaars mee.

In juli 2007 heeft de gemeente De Wolden een wedstrijdprogramma geschreven voor de locatie Middelveen te Zuidwolde. VDM heeft voor dat wedstrijdprogramma een starterswoning laten ontwerpen door Inbo Adviseurs Stedenbouwkundigen Architecten uit Drachten.

De inzending moest aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Bestemmingsplan Middelveen Kern Zuidwolde
  • Een Energie Prestatie Coëfficiënt van minimaal 0,72, waarbij zoveel mogelijk nieuwe technieken op energiegebied worden toegepast. Ook moesten de duurzame maatregelen en materiaal worden aangegeven.
  • Specifiek bedoeld voor de starters op de woningmarkt, met aandacht worden voor de leefruimte buiten en dfe kleine kinderen.

Het uiteindelijke resultaat is prachtig. Het ontwerp bestaat uit twee rijtjes van 5 woningen. De woning heeft een woonkamer met open keuken. Op de verdieping bevinden zich 2 slaapkamers en een badkamer.

De woningen zullen door de gemeente en VDM worden verloot. Op deze manier kan het gemeentelijk uitgiftebeleid worden gebruikt bij de verkoop van de woningen.

Voor meer informatie over deze woningen kunt u contact opnemen met VDM Woningen, telefoon (0512) 57 12 34 of u kunt uw interesse aangeven op het contactformulier. 

Deel deze pagina: