VDM wint prijsvraag Luxwoude

21 oktober 2009 VDM wint prijsvraag Luxwoude

Gemeente Opsterland heeft op juli 2009 een 6 tal bouwbedrijven gevraagd haar ontwikkelvisie te geven voor een locatie in het uitbreidingsplan De Weech te Luxwoude.

Binnen deze prijsvraag heeft VDM Woningen in samenwerking met Inbo Architecten uit Drachten het plan verder ontwikkeld tot het schetsontwerp voor deze locatie.

De gemeente heeft samen met de toekomstige bewoners een eisenpakket opgesteld waaraan de woningen dienen te voldoen. Zoals de gemeente meldt in haar brief: “De woningen moeten in elk geval duurzaam en betaalbaar voor starters zijn. Om dit te realiseren is voor zowel de gemeente als de toekomstige bewoners een geheel nieuwe manier van werken. Daarom vragen we u als aannemer en deskundige om de uitdaging aan te gaan om in competitie met de anderen met een ontwerp te komen waar de wensen van zowel de toekomstige bewoners als de gemeente in verwerkt zijn.”.

Deze uitdaging is VDM Woningen, samen met INBO Architecten uit Drachten, succesvol aangegaan.

Er worden in totaal 4 halfvrijstaande- en 2 vrijstaande woningen gerealiseerd. Er hebben zich op dit moment al diverse optanten gemeld. De bouw staat gepland in het voorjaar 2010.

Foto's

Deel deze pagina: