VDM seminar "Time for change"

11 september 2013 VDM seminar

Verandering in de bouwkolom is keihard nodig. We kennen inmiddels de argumenten. De vraag is hoe gaan we het doen, hoe kantelen we onze aanpak. Vooraf aan het bouwen zal er verandering moeten komen in het denken: waarom, waarvoor, voor wie.

VDM organiseert op woensdagmiddag 30 oktober a.s. een seminar inzake deze “Verandering” in het familiehotel Paterswolde (nabij Groningen).
 

Prof. Dr. Ir. H.A.J. (Hennes) de Ridder

Prof. Dr. Ir. Hennes de Ridder stelt in zijn boek,‘Legolisering van de bouw’, dat: “Wanneer de bouw voortaan industrieel maatwerk maakt, dan kunnen de prestaties van de sector enorm verbeteren.” Gedurende het seminar zal hij ingaan op hoe dit volgens hem dient plaats te vinden.
   

Prof. Dr. Ir. J.J.N. (Jos) Lichtenberg

Prof. Dr. Ir. Jos Lichtenberg, hoogleraar productontwikkeling aan de Technische Universiteit te Eindhoven, zal (vanuit zijn visie op Slimbouwen) zijn voorstel inbrengen hoe de verandering kan gaan plaatsvinden. Daarnaast is hij initiatiefnemer van House of Tomorrow Today waarbij een demo / test project op basis van Slimbouwen en actief huis zal worden ontwikkeld en vastgesteld.

   

MSc K. (Kasper) van Zundert

MSc Kasper van Zundert van Finance Ideas, een bedrijf dat onder andere woningcorporaties op diverse manieren ondersteunt, zal tijdens het seminar een toelichting geven op de financieringskant van corporatie-(renovatie)opgave.
   

Ing. G. (Gerard) van der Duim

Het begrip "bouwen" is achterhaald. Het assembleren van woningen met 100% geïndustrialiseerde prefabricage is onderdeel van de kanteling in de bouwkolom. Gerard is Conceptontwikkelaar bij VDM Woningen en zal een presentatie geven over dit onderwerp.

 
Reserveer 30 oktober alvast in uw agenda!
 
Is uw interesse gewekt in dit seminar? Meldt u dan alvast aan bij Annemieke de Jong, zodat we alvast een stoel voor u kunnen reserveren.

Deel deze pagina: