VDM geeft les aan topklas

17 november 2011 VDM geeft les aan topklas

Nieuw project met VDM-woningen
In het najaar van 2011 is in Achtkarspelen een nieuw ondernemend project van start gegaan: Duurzaam Bouwen en Leren met VDM. In dit project nemen deel: OSG Singelland/Lauwerscollege, OBS ’t Skriuwboerd te Surhuisterveen, OBS ’t Holdersnest te Harkema, de opleiding MBO Bouw Friese Poort, het project Bouwen aan de Bouw, VDM Woningen en Friesland Bank. Het project rondom de bouw van 25 starterswoningen in Surhuisterveen wordt ondersteund door de afdelingen Onderwijs en Economische Zaken van de gemeente. Binnen het project worden activiteiten ontplooid met betrekking tot ondernemen, beroepsoriëntatie en de opleidingen Bouw en Techniek.

Foppe Land van VDM-Woningen gaf samen met docent Hessel Helmhout een inspirerende les aan de topklas op het Lauwerscollege in Surhuisterveen. Het ging over inkomen, hypotheken en droomhuizen. Hoe veel ga je straks verdienen als je van school af komt? Daar hadden veel leerlingen nog nooit over nagedacht. Welk inkomen heb je nodig om een huis te kunnen kopen? Foppe vertelde over bruto- en netto-inkomen, salarissen per beroepsgroep en nog veel meer interessante zaken.

Het idee van een droomhuis werd door de leerlingen met veel enthousiasme begroet. Aan de prijsvraag voor het ontwerpen van het leukste droomhuis worden straks een paar leuke prijzen gekoppeld. Op het verlanglijstje van sommigen staan bubbelbaden, garages, en een tuin met een zwembad. De verwachting is dat we over vijftien jaar op een reünie zeker leerlingen tegen zullen komen die hun droom al hebben verwezenlijkt.

Deel deze pagina: