VDM en Heijmans starten samenwerking voor industrieel bouwen

15 december 2021 VDM en Heijmans starten samenwerking voor industrieel bouwen


Vanaf januari 2022 gaat Heijmans de productie van houtskeletbouw woningen opschalen. Om vaart achter deze ontwikkeling te zetten, zocht Heijmans de samenwerking met VDM Woningen. Wij ondersteunen de versnelling naar prefab houtskeletbouw van Heijmans met kennis, kunde en productiecapaciteit. 

Al geruime tijd bewijst het industriële houtskelet bouwsysteem zich als een zeer duurzame en hoogwaardige manier om woningen te bouwen. Voor VDM Woningen, die de afgelopen vijf jaren een forse groei doormaakte, is deze bouwmethode dan ook altijd een bewuste keuze geweest.

Duurzame bouwsector
Heijmans wil hun duurzame strategie versnellen door, naast betonbouw, in te zetten op gestandaardiseerde woningen op basis van houtskeletbouw. Daarbij wordt Heijmans met kennis, kunde en productiecapaciteit bijgestaan door VDM Woningen. ‘De kennis, ervaring en faciliteiten die wij in huis hebben op het gebied van prefab houtskeletbouw willen wij inzetten om de bouwsector gezamenlijk te verduurzamen’, aldus Jan van der Meer, algemeen directeur van VDM Woningen. Heijmans kan de kennis van VDM Woningen en de productielocatie in Drogeham gebruiken als springplank om al in januari 2022 houtskeletbouw woningen te produceren. Zo wordt er in alle fasen van het bouwproces, van ontwerp tot oplevering, veel ervaring opgedaan met houtbouw op een slimme en industriële wijze.

Realisatie projecten
Al vanaf januari 2022 worden er, gebruikmakend van de kennis en de geïndustrialiseerde fabriek van VDM Woningen, houtskeletbouw woningen gerealiseerd, onder meer voor projecten in Zeewolde, Norg en Amersfoort, die door Heijmans en VDM Woningen zijn ontwikkeld.

Deel deze pagina: