Uniek bouwspektakel in hartje van Schagen

21 oktober 2013 Uniek bouwspektakel in hartje van Schagen

Nieuwe ondergevels voor elf woningen in één dag!
Het centrum van Schagen maakt zich op voor een bijzonder bouwspektakel. Afgelopen week werden maar liefst elf woningen aan de onderzijde voorzien van gloednieuwe gevels. In één dag tijd kregen de woningen nieuwe voor-, achter- en zijgevels. Compleet met steenstrips van baksteen, isolatiemateriaal, kozijnen, ramen en deuren. Kortom, een ware metamorfose!

De werkzaamheden maken deel uit van een groot renovatieproject. Aan de Veeteeltstraat, Marktstraat en Kanaalstraat in Schagen worden in totaal worden 57 woningen aangepakt. Naast wooncomfort en uitstraling ligt de nadruk bij dit project vooral op energiezuinigheid. VDM Woningen uit Drogedam renoveert 38 woningen. VDM Woningen past een bouwsysteem toe, welke zorgt voor een hoge efficiency en kwaliteit.

Een ‘gewichtige’ klus
De buitenmuren van de betreffende woningen zijn inmiddels gesloopt. Met de hijskraan worden de gevelvullende elementen, met grote precisie, om de binnenmuren geplaatst. ‘Een element heeft snel een gewicht van tweeduizend kilo, dus het plaatsen heeft nogal wat voeten in de aarde,’ vertelt projectleider Hilco Pekel van VDM Woningen.

Meteen resultaat
De elf woningen worden, afhankelijk van de (weers)omstandigheden, binnen een dag in een nieuw jasje gestoken. En dat levert meteen een mooi plaatje op, verzekert de projectleider. ‘Je ziet direct resultaat, want de elementen zijn helemaal compleet. Ze zijn voorzien van baksteenstrips, voegwerk en geschilderde kozijnen en deuren. Zelfs de HR++ beglazing zit erin,’ aldus Hilco Pekel. De gevels zijn geïsoleerd met cellulose, een gerecycled en zeer duurzaam product.

De renovatiewerkzaamheden gingen medio septermber van start. De eerste woningen worden week  47 opgeleverd. Naar verwachting wordt het totale onderhoudsproject vóór 1 maart 2014 afgerond.

Foto's

Deel deze pagina: