Timpaan start bouw deelplan De Linde fase 1 in Zuiderloo

9 oktober 2015 Timpaan start bouw deelplan De Linde fase 1 in Zuiderloo

Op donderdag 8 oktober is projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout gestart met de bouw van de 1e fase van het woningbouwproject De Linde in Zuiderloo te Heiloo. Wethouder Fred Dellemijn van de gemeente Heiloo heeft de officiële eerste paal geboord. Ook werd er een gat geboord waar een bouwoffer in de vorm van diverse munten werd begraven.

Aansluitend was er een feestelijke bijeenkomst voor de kopers en betrokkenen georganiseerd. Hierbij was er de gelegenheid voor kopers om hun toekomstige buren te ontmoeten en om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje beter te leren kennen. De algemeen directeur van Timpaan, Jaap Zwart, feliciteerde alle kopers en was erg verheugd dat de bouw nu echt kon gaan starten. Wethouder Fred Dellemijn hield ook een toespraak en benadrukte hoe prettig het wonen is in de gemeente Heiloo. 

Voorspoedige verkoop
Het project de Linde bestaat uit 70 koopwoningen, waarvan er in de 1e fase 59 woningen in verkoop zijn gebracht door Timpaan. Alle 59 woningen zijn voorspoedig verkocht. De kopers van de vrijstaande en twee-onder-één-kapwoningen konden zelf hun woning uitkiezen, wat voor een zeer gevarieerd woonbeeld zorgt.

Vijf aannemers realiseren het plan: VDM Woningen B.V., Scholtens Projecten, Heddes Bouw en Ontwikkelings B.V., Henselmans Bouw en IQ-woning/Ballast Nedam. Naar verwachting worden de eerste woningen in het voorjaar van 2016 opgeleverd. Onlangs heeft AW Groep uit Lisse de bouwrijpwerkzaamheden afgerond. 

Groen karakter
Zuiderloo is een nieuwe woonwijk aan de zuidelijke rand van Heiloo. Deze wijk ligt in het gebied naast de Kennemerstraatweg, tussen de Zevenhuizerlaan en de Vennewatersweg. De wijk grenst direct aan de dorpskern van Heiloo. In Zuiderloo mogen ongeveer 550 woningen worden gerealiseerd. De inrichting is duurzaam en de woonomgeving krijgt een duidelijk groen karakter. De wijk biedt vele mogelijkheden. Timpaan ontwikkelt de komende jaren in het gebied Zuiderloo ongeveer 275 woningen.

Geliefd dorp
Heiloo is een geliefd dorp om te wonen. Zo blijkt ook uit het onderzoek van Elsevier onder 393 gemeenten waarin Heiloo op de 18e plek staat als beste gemeente om te wonen. In Heiloo heb je een hoeveelheid keuze aan sportclubs, er is veel cultuur, recreatie, water en groen. Ook de zorg is in Heiloo goed geregeld. Er zijn bijvoorbeeld ruim voldoende huisartsen, apotheken en fysiotherapeuten. Het horecaleven heeft de afgelopen jaren een positieve impuls gekregen. De gemeente en ondernemers van Heiloo verwelkomen de nieuwe inwoners straks met open armen.

Bron: Gemeente Heiloo

Foto's

Deel deze pagina: