Timmerfabriek de Jong gaat samenwerking aan met VDM Woningen

7 september 2018 Timmerfabriek de Jong gaat samenwerking aan met VDM Woningen

Timmerfabriek de Jong in Woudsend wil de komende jaren inzetten op een groei in de nieuwbouwmarkt. De organisatie, gespecialiseerd in houten kozijnen voor de renovatiemarkt, heeft aannemer VDM Woningen in Drogeham bereid gevonden om als medeaandeelhouder deze ambitie gezamenlijk waar te maken.

Onlangs heeft Timmerfabriek de Jong geïnvesteerd in een nieuw multifunctioneel bewerkingscentrum (Weinig Conturex), CNC gestuurd. Met dit bewerktingscentrum kan de organisatie een hogere productie realiseren voor zowel de renovatie- als de nieuwbouwmarkt. Algemeen directeur Ferdi de Jong laat weten: ‘In de renovatiemarkt voelen wij ons thuis en zien wij nog veel mogelijkheden voor groei, maar ook de nieuwbouwmarkt is sterk op zoek naar kwalitatief goede houten kozijnen, merken wij.’ 

Het familiebedrijf Timmerfabriek de Jong bestaat al sinds 1922 en vanaf 2011 is de vierde generatie aan het roer. De organisatie telt momenteel 35 medewerkers en heeft een eigen montageploeg. VDM Woningen telt 150 medewerkers en realiseert jaarlijks circa 200 prefab houtskeletbouw woningen. Met een eigen productiehal in Drogeham en een uniek bouwsysteem garandeert de organisatie hoogwaardige en energiezuinige woningen voor zowel de particuliere- als projectmatige markt.

Door de samenwerking wordt Timmerfabriek de Jong uiteraard ook toeleverancier van houten kozijnen aan VDM Woningen. Financieel directeur van VDM Woningen, Kees Buitenwerf, geeft aan: ‘Bij ons staat kwaliteit voorop en wij zijn continu op zoek naar leverbetrouwbaarheid van onze leveranciers. Timmerfabriek de Jong kan ons deze kwaliteit en zekerheid bieden. Wij kunnen daarentegen met kennis, kunde en financiële steun Timmerfabriek de Jong mogelijkheden bieden om zowel in de renovatiemarkt als de nieuwbouwmarkt te groeien.  

Timmerfabriek de Jong en VDM Woningen hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking. Beide organisaties zijn actief binnen geheel Nederland en zetten hun vakkennis met Friese nuchterheid in. Zowel Timmerfabriek de Jong als VDM Woningen blijven separaat van elkaar opereren vanuit de huidige locaties in Woudsend en Drogeham.

Foto's: Bauke van Delft

Lees hier de uitgebreide artikelen in het Friesch Dagblad en in de Leeuwarder Courant 

Foto's

Deel deze pagina: