Tennissers Drogeham zitten weer droog

29 maart 2016 Tennissers Drogeham zitten weer droog

De tennissers van T.C. De Delte in Drogeham kunnen weer droog zitten in de tenniskantine. De club had al twee jaar last van terugkomende lekkage in het clubgebouw. De investering in een nieuw dak werd steeds uitgesteld vanwege de financiële situatie. Met dank aan veel vrijwilligers tijdens een speciale klusdag en een bijdrage van VDM Woningen is het nu gelukt om nieuwe dakplaten op de kantine te leggen.

T.C. De Delte heeft tijdens de nationale NLdoet actie een eigen klusdag georganiseerd. Veel vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om de gravelbanen op te knappen, het groen te snoeien, de kleedkamers te verven en vooral ook om de kantine te voorzien van nieuwe dakplaten. De nieuwe dakbeplating is financieel mogelijk gemaakt door het Drogehamster bedrijf VDM Woningen. Dat bedrijf stelt jaarlijks de opbrengst van het oud papier beschikbaar aan lokale verenigingen. T.C. De Delte voorzitter Wieger Wiersma: “De gemeente draait langzaam maar zeker de geldkraan richting de sportverenigingen dicht. Wij zijn dan ook erg blij met de steun van VDM Woningen aan het plaatselijke verenigingsleven. Onze leden en bezoekers kunnen voortaan na het spelen weer terecht in een droge kantine en kleedkamers.”

Nieuwe activiteiten
Nu het clubgebouw en de banen weer helemaal klaar zijn voor het tennisseizoen, start T.C. De Delte dit jaar met een aantal nieuwe activiteiten. Mensen die nog nooit een tennisracket hebben vastgehouden of die de sport weer willen oppakken worden uitgenodigd voor een aantal speciale lessen. De club biedt een serie ‘Maak kennis met tennis’ lessen voor jeugd en volwassenen aan en speciale lessen voor 55-plussers. Voor rackets en ballen wordt gezorgd, zodat iedereen zich eens kan wagen aan het slaan van een balletje.

T.C. De Delte is sinds dit jaar ook tenniskidsclub geworden, met een speciaal programma voor kinderen tot 12 jaar. Zij kunnen op hun eigen niveau meedoen aan verschillende activiteiten en tennislessen. Daarnaast biedt de club samen met de school in Drogeham en met steun van de gemeente schooltennislessen aan.

Aanmelden voor (proef)lessen voor volwassenen kan bij secretaris@tcdedelte.nl en voor de jeugd bij jeugd@tcdedelte.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.tcdedelte.nl.

Bron: defeanster.nl

 

 

Deel deze pagina: