Start bouw tenniskantine TC De Harkema

11 mei 2017 Start bouw tenniskantine TC De Harkema

Harkema - Het complex verrijst nabij sporthal De Fugelkamp te Harkema. Eerder dit jaar nam postduivenvereniging De Adelaar een nieuw onderkomen bij de sporthal in gebruik. Met de komst van De Adelaar en TC De Harkema krijgt de clustering van sportvoorzieningen in Harkema meer en meer gestalte. 

De tennisclub is nu nog gevestigd aan de Nijebuorren. Daar worden dit seizoen de laatste ballen geslagen. In verband met het veiligstellen van subsidiestromen moet TC De Harkema uiterlijk 31 december 2017 de beschikking hebben over de accommondatie. Anders is de gemeente Achtkarspelen het geld kwijt, zo vertelde wethouder Klaas Antuma van Achtkarspelen eind maart bij de opening van het nieuwe clublokaal van De Adelaar.

Het uitgraven van de fundering van de nieuwe tenniskantine vond vorige week plaats. Durk Nijboer en Tjebbe Hansma - medewerkers van VDM Woningen uit Drogeham - begonnen maandag met het maken van de fundering. Het beton wordt gestort, waarna met de metselaars de komende weken met hun werkzaamheden aan de slag kunnen. 

De nieuwe kantine krijgt een landelijke uitstraling en moet de mogelijkheid bieden voor een gezellig samenzijn. Er is gekozen voor duurzame materialen voor een lange levensduur. Ook is er gedacht aan energiebesparende maatregelen zoals ledverlichting en een beregeiningsinstallatie waarbij gebruik wordt gemaakt van grondwater. 

Tennisvereniging TC De Harkema, die circa honderd leden telt, krijgt op de nieuwe plek de beschikking over drie banen. Ook op de Nijebuorren heeft de club drie banen. De in 1979 opgerichte vereniging organiseert jaarlijks tal van activiteiten, waaronder een dorpencompetitie met zeven buurtclubs. 

Bron: www.defeanster.nl

 

Deel deze pagina: