Stap binnen in de wereld van modern wonen!

30 oktober 2023 Stap binnen in de wereld van modern wonen!

Speciaal voor de Oktober Woonmaand is ons eigen architect Roana in de pen gekropen. Zij heeft 3 verschillende blogs geschreven over de trends op het gebied van woningbouw architectuur. Stap binnen in de wereld van modern wonen!

"Moderne woningen hebben een unieke uitstraling die je meteen herkent aan hun strukke vormgeving en het gebruik van materialen zoals glas, keimwerk, natuurlijke materialen en licht. Ze zijn als kunstwerken in de architectuurwereld, waarbij eenvoud de ultieme kracht is. In een modern huis is 'less is more' het credo. Het resultaat is een woning die de aandacht trekt en bewondering oogst. Elk modern huis vertelt zijn eigen verhaal, en het jouwe kan een ware blikvanger zijn. 

Wat maakt een moderne woning nou zo bijzonder? Laten we de geheimen van modern wonen ontrafelen: 

  • Strakke lijnen: rechte lijnen geven een modern huis zijn karakter. Het zorgt voor een gestroomlijnd uiterlijk dat rust en harmonie uitstraalt. 
  • Sterke contrasten: in een modern huis draait alles om contrasten. Het spel van licht en schaduw, donkere accenten tegenover lichte tinten, creëert een boeiende dynamiek.
  • Open en gesloten vlakken: moderne woningen spelen met openheid en privacy. Grote glazen wanden worden afgewisseld met solide muren, waardoor een spannende balans ontstaat tussen binnen en buiten.
  • Natuurlijke materialen: hout en natuursteen voegen warmte en authenticiteit toe aan de strakke lijnen van modern design. Het creëert een sfeer van gezelligheid in een minimalistische omgeving.
  • Verschillende plankbreedtes: de details maken het verschil. Variaties in plankbreedtes voegt textuur en diepte toe aan gevels, waardoor een visueel interessant spel ontstaat. 
  • Dakdesign: van platte daken die een eigentijdse uitstraling bieden tot zadeldaken met vlakke plannen of zelf rietgedekt - modern wonen geeft je de vrijheid om te kiezen wat bij jou past. 
  • Speelse toevoegingen: soms maken kleine details het verschil. Denk aan houten lamellen als zonwering, die niet alleen functioneel zijn maar ook een speelse touch toevoegen aan het geheel."

Ben jij klaar voor de strakke lijnen, de subtiele details, en de tijdloze elegantie van modern wonen? Neem contact op en plan een vrijblijvend oriënterend adviesgesprek. 

Deel deze pagina: