Scholieren op bezoek bij VDM Woningen

16 juni 2016 Scholieren op bezoek bij VDM Woningen

Bij VDM Woningen werken niet alleen maar timmermannen, dat is de scholieren van OBS It Skriuwboerd en OBS De Balkwar donderdag 16 juni duidelijk geworden na een rondleiding door het kantoor en de fabriek te Drogeham.

De twee basisscholen hadden zich aangemeld voor het project Bouwen aan de Bouw een initiatief van Bouwend Friesland. Bouwend Friesland wil kinderen en jongeren bekend maken met de wereld van de bouw en hen stimuleren voor het kiezen van een bouwopleiding. Door basisscholen een bezoek aan een bouwbedrijf aan te bieden krijgen de scholieren een kijkje in de keuken en kunnen ze zelf ontdekken dat er een grote verscheidenheid is wat betreft functies in de bouwwereld.

De rondleiding startte met een presentatie en een vragenronde. “Wat zijn houtskeletbouw woningen? Waarom werken er bij VDM zoveel mensen op kantoor en in de fabriek en minder op de bouw?” Dit waren een aantal vragen waar Foppe Land, gastheer van deze ochtend en tevens Hoofd Inkoop bij VDM uiteraard antwoord op kon geven. Tijdens de rondleiding kaartte hij de vragen nogmaals aan en liet zien wat er op de tekenkamer of in fabriek allemaal al wordt bedacht en uitgewerkt voordat de woning door de timmerman wordt gebouwd op de bouwlocatie.

 

Foto's

Deel deze pagina: