Scholieren ontdekken dat de bouw meer is dan alleen timmeren

1 februari 2019 Scholieren ontdekken dat de bouw meer is dan alleen timmeren

Bij VDM Woningen werken niet alleen timmermannen, dat is de scholieren van het VO Surhuisterveen donderdag 31 januari duidelijk geworden na een rondleiding door het kantoor en de fabriek te Drogeham.

VO Surhuisterveen had zich aangemeld voor het project Bouwen aan de Bouw een initiatief van Bouwend Friesland. Bouwend Friesland wil kinderen en jongeren bekend maken met de wereld van de bouw en hen stimuleren voor het kiezen van een bouwopleiding. Door scholen een bezoek aan een bouwbedrijf aan te bieden krijgen de scholieren een kijkje in de keuken en kunnen ze zelf ontdekken dat er een grote verscheidenheid is wat betreft functies in de bouwwereld.

De rondleiding startte met een presentatie en een 3D toer door een VDM woning. De scholieren konden een VR-bril opzetten en op deze manier door de woning heen ‘wandelen’. Tijdens de rondleiding door de fabriek werd nogmaals duidelijk wat de architect, de projectleider en de tekenkamer al hebben uitgewerkt voordat de woning in de fabriek wordt gefabriceerd en vervolgens op de bouwlocatie wordt afgetimmerd door de timmerman.

Foto's

Deel deze pagina: