Renovatie Gruttostraat Heerenveen gestart!

21 april 2011 Renovatie Gruttostraat Heerenveen gestart!

Op donderdag 14 april 2011 is op feestelijke wijze de modelwoning aan de Gruttostraat in Heerenveen geopend. In de modelwoning kunnen bewoners van de straat ontdekken hoe hun nieuwe energiezuinige woning eruit gaat zien. De buitenzijde van de modelwoning is nog niet helemaal gereed, maar de binnenzijde van de woning is geheel gerenoveerd.

Siebren Bosma sprak namens WoonFriesland over de positieve afstemming en de voorbereiding van de werkzaamheden met de huurders. De woningen krijgen niet alleen een nieuw- en eigentijds uiterlijk, de woningen worden ook heel energiezuinig. De woningen voldoen na renovatie aan energielabel B. Volgens Bosma zal de renovatie ‘kort maar heftig’ zijn. In een paar weken wordt de hele woning aangepakt. Bosma is ervan overtuigd dat het de moeite meer dan waard zal zijn.

VDM Woningen is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de gehele uitvoering. De gevels van de woningen worden geïsoleerd met een uniek systeem van geprefabriceerde elementen voorzien van nieuwe kozijnen. De woningen krijgen een nieuwe moderne uitstraling. Het dak en de begane grondvloer worden ter plaatse geïsoleerd, en er worden nieuwe goten en hemelwaterafvoeren aangebracht. In de woningen worden de keuken, het toilet en de badkamer geheel vernieuwd. Ook de radiotoren worden vervangen en de woninginstallatie wordt ‘up-to-date’ gemaakt. De aangebouwde berging wordt van binnen geheel geïsoleerd en van verwarming voorzien.

De renovatiewerkzaamheden worden door VDM in slechts 10 werkdagen per woning uitgevoerd. In deze korte periode wordt zowel de binnenzijde als de buitenzijde geheel vernieuwd. Er worden tijdelijke voorzieningen voor de bewoners getroffen, zoals mobiele keukenblokken en huisraad-containers in de tuin. Hiermee wordt de overlast tot een minimum beperkt.

Wethouder Coby van der Laan gaf aan dat de gemeente Heerenveen erg tevreden is met de renovatie van de woningen. Dat de woningen energiezuinig worden, is een erg goed initiatief. De gemeente gaat de naastgelegen groenstroken vernieuwen. Hiermee wordt de Gruttostraat in zijn geheel verfrist en verbeterd.

Deel deze pagina: