Projectmatige woningbouw maakt vliegende start in Sappemeer

21 juli 2017 Projectmatige woningbouw maakt vliegende start in Sappemeer

VDM Woningen te Drogeham startte 20 juli jl. met het plaatsen van de eerste 4 casco’s van de in totaal 16 TIMM- Svenska rijwoningen op de IJsbaanlocatie in Sappemeer. Een vliegende start, door de snelle en unieke prefab bouwmethode bereikten de eerste vier woningen nog dezelfde week hun hoogste punt. 

Start Bouw
Op 15 juni is VDM Woningen gestart met de eerste werkzaamheden op de bouwlocatie. De woningen van VDM voldoen aan alle eisen voor aardbevingsbestendig bouwen. Bijzonder aan de woningen is dat deze volledig gestoffeerd worden opgeleverd. Bewoners kunnen nog dezelfde dag de woning betrekken. VDM Woningen en de gemeente Hoogezand-Sappemeer hebben de start van dit mooie project op 20 juli jl. gevierd met de toekomstige bewoners. Wethouder José van Schie en Jan van der Meer van VDM Woningen hebben deze middag de aanwezigen kort toegesproken over de totstandkoming en het succes van dit project. Wethouder José van Schie schoof daarna zelf het laatste prefab element van de begane grond op zijn plaats met de bediening van de mobiele torenkraan.

Volgens het Friese bouwbedrijf is de verkoop van de woningen in Sappemeer zeer goed verlopen: 16 TIMM – Svenska woningen zijn in een tijdsbestek van enkele maanden verkocht. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners van de TIMM – Svenska woningen dit najaar hun intrek doen in de woningen.

Nieuwsgierig naar interview bij Radio RTV Noord?
Luister hier (vanaf minuut 22:30)

Foto's

Deel deze pagina: