Prijsvraag Marum

2 juli 2009 Prijsvraag Marum

VDM Woningen is door de Gemeente Marum gevraagd haar ontwikkelingsvisie te geven op een locatie in het uitbreidingsplan Marum-Alberdaheerd. Binnen deze prijsvraag heeft VDM Woningen in samenwerking met K3H architecten het plan verder ontwikkeld tot het schetsontwerp voor deze locatie.

Het gebouw moet tegemoet komen aan de doelgroep welke aanwezig is in de woningmarkt van Marum en directe omstreken, en dient tevens in zijn geheel te voldoen aan de Duurzaamheidaspecten zoals genoemd in het Noordelijk Energieakkoord.

Binnen de woningmarkt van Marum bestaat er behoefte aan woningaanbod voor de starter op de koopwoningmarkt en er is een behoefte voor wooninvulling voor de meer vitale senioren. Voor beide doelgroepen bestaat deze vraag uit zowel èèn- als tweepersoonshuishoudens. In het ontworpen gebouw kunnen beide doelgroepen hun plek vinden, zowel een grondgebonden appartement met een stukje eigen tuin, als een appartement op de verdieping met of zonder eigen dakterras.

Naast de financiering van de koopsom bestaan de woonlasten ook uit onderhoud en energielasten. Wij hebben gekozen om dit totale pakket te bekijken en aandacht te besteden aan al deze punten. Het gebouw is vanuit een zeer duurzame invalshoek ontworpen, dit uit zich in het ontwerp, materiaalkeuze, wijze van bouwsysteem en last but not least een zeer modern energiepakket. De appartementen worden verwarmd en gekoeld door moderne warmtepomp technologie en verzorgen het warme tapwater. In de toekomst is het mogelijk om nog uit te breiden middels opties zoals PV-panelen etc. Binnen deze formule is het uitgangspunt dat de kosten voor de koper voor gebouwgebonden energie niet meer bedragen dan op traditionele wijze, en dat het een aanzienlijk voordeel gaat opleveren in de toekomstige totale maandlasten voor wonen.

Aan de getoonde impressies kunnen geen rechten worden ontleend.

Foto's

Deel deze pagina: