Prefab methode Roosendaal heeft voorkeur

19 april 2011 Prefab methode Roosendaal heeft voorkeur

De prefab methode waarmee De Kroeven 505 in Roosendaal is gerenoveerd, is woningcorporatie Aramis Allee beter bevallen dan de meer traditionele manier waarmee een ander deel van de wijk is aangepakt, zegt projectleider Robert van Rede in een interview door Energiesprong.

Aramis Allee heeft ruim 240 sociale huurwoningen in de wijk De Kroeven gerenoveerd volgens passiefhuisprincipes. Dat gebeurde op twee manieren: de helft van de woningen werd compleet gestript en kreeg nieuwe geprefabriceerde houtskeletbouw elementen gevuld met cellulose. De andere helft is met onder meer isolatie en stucwerk energetisch verbeterd.

Luchtdichtheid
De prefab methode heeft de voorkeur, vertelt de projectleider. "Er is een betere garantie op luchtdichtheid omdat bij prefab de meeste aansluitingen in de fabriek gerealiseerd kunnen worden, waarbij de uitvoering secuurder kan gebeuren dan op de bouwplaats."

Kijk op de website van Bouwwereld voor het volledige interview met Rob van der Hoek (VDM) en Robert van Rede (Aramis Allee woningen) over hun ervaringen bij het renovatieproject in de wijk de Kroeven in Roosendaal. De ervaringen van dit duurzame renovatie project worden ingezet bij de bouw 61 nieuwe woningen.
 

Deel deze pagina: