Passiefrenovatie in Roosendaal gestart

4 mei 2010 Passiefrenovatie in Roosendaal gestart

VDM Woningen is kortgeleden gestart met het passief-renovatieproject van totaal 133 bestaande huurwoningen in wijk Kroeven te Roosendaal. VDM Woningen is door woningcorporatie Aramis Allee aangewezen als aannemer voor het vervangen van de schil van de woning. Hierbij wordt het bestaande metselwerk, de gevelkozijnen en het dak verwijderd en vervangen door passiefbouw elementen van VDM.

VDM Woningen fabriceert (prefab) gevel- en dakelementen op de nieuwe productiebaan voor Passiefhuiselementen in de fabriek van VDM Woningen. De productiebaan is aangepast aan de maten en eisen van een Passiefhuiselement. Per woning worden acht 35 cm dikke elementen geprefabriceerd, waarvan vier tweeverdiepingshoge elementen voor de gevel en vier elementen voor het dak. Door de prefabricage bedragen de faalkosten minder dan 1%, bij traditioneel bouwen is dat gemiddeld 12%. Daarnaast werkt VDM maatvast, zodat de kierdichting perfect is.

Het bouwproces verloopt voorspoedig en bewoners zijn tevreden. De transformatie van een woning gebeurt in vijf dagen, waarvan de woning slechts één dag echt open is. Het renovatieproces behelst momenteel vier woningen per week.

Foto's

Deel deze pagina: