Passiefhuis nieuwbouw in Roosendaal

21 juli 2011 Passiefhuis nieuwbouw in Roosendaal

In de wijk Kroeven te Roosendaal laat woningcorporatie Aramis Allee Wonen 34 vervangende grondgebonden passiefhuizen bouwen. Deze woningen vormen onderdeel van het totaalproject “Kroeven” waarbij er in totaal 246 woningen naar passiefhuis zijn gerenoveerd en er 102 eenheden als vervangende passiefhuis nieuwbouw worden gerealiseerd. VDM heeft meegewerkt aan de passiefrenovatie van 133 woningen in deze wijk door middel van de inzet van geprefabriceerde gevel- en dakelementen. Dit project heeft de Passief Bouwen Award 2010 ontvangen. Elders op onze website kunt u meer informatie vinden over dit prestigieuze project.

Voor de eerste fase van de vervangende passiefnieuwbouw gaat VDM de geprefabriceerde grondgebonden woningcasco’s bouwen. BAM Woningbouw Breda is de hoofdaannemer en heeft VDM voor deze specifieke passiefhuiskennis en -vaardigheden gecontracteerd.

De woningen worden volledig met houtskeletbouw-methodiek gerealiseerd: gevels, verdiepingsvloeren, binnenwanden, woningscheidende wanden en daken. De passiefschil heeft een Rc- waarde van gemiddeld 9. De gevels, daken en verdiepingsvloeren worden gefabriceerd met i-liggers. Als gevel- en dakisolatie wordt cellulose toegepast. Deze isolatie kenmerkt zich door een relatief hoog eigen gewicht (warmte-accumulatie) en het dampopen karakter. Daarnaast verzorgt de applicatiemethodiek (fabrieksmatig inblazen) een optimale isolatieschil, waardoor er geen warmte- of koudelekken in de isolatielaag zitten.

Door de inzet van prefabricage worden de woningen in een snel tempo gerealiseerd en zijn de woningen relatief eenvoudig wind- en luchtdicht te maken. Door een juiste afstemming met de installaties in het voortraject worden deze op de bouw eenvoudig geïntegreerd in de verdiepingsvloeren. Deze verdiepingsvloeren worden voorzien van een zwevende zandcement dekvloer. VDM is verantwoordelijk voor de engineering, het fabriceren en het luchtdicht monteren van de houtskeletbouw casco’s. Start montage ca. oktober 2011.

Deel deze pagina: