Open dag Techniek talent Noord-Oost Friesland bij VDM

13 maart 2015 Open dag Techniek talent Noord-Oost Friesland bij VDM

In het kader van “techniek Talent nu” organiseert Technet Noordoost Friesland, een jaarlijkse open dag bij techniek bedrijven in de regio Noord – Oost Friesland, meer dan 20 techniek bedrijven openen hun deuren voor in totaal meer dan 200 leerlingen uit de regio.

In de techniek zijn de komende jaren duizenden goed opgeleide vakmensen nodig. Dat lukt alleen als meer jongeren voor techniek kiezen. Daarom is het belangrijk dat jongeren een realistisch beeld hebben van hun kansen in de wereld van techniek. Het is een moderne sector die heel belangrijk is voor onze economie en onze samenleving. Met volop kansen voor zowel jongens als meiden. 

Het is ook van groot belang dat scholen en bedrijven meer en intensiever met elkaar samenwerken in de regio. Dat leerlingen ontdekken hoe interessant techniek kan zijn. En dat bedrijven in contact komen met jongeren die in de toekomst misschien wel bij hen komen werken. Samen werken aan een positieve beeldvorming van werken in de techniek.

VDM opent al jarenlang de deuren voor Technet en zo ook weer op 12 maart jl waar leerlingen van het singelland uit Surhuisterveen kennis maakten met de prefab bouwwijze van VDM. De leerlingen kregen een rondleiding en tekst en uitleg over de vele mogelijkheden die er zijn binnen een bedrijf als VDM. Naast de timmerman en metselaar zijn er ook ontwerpers, ontwikkelaars, verkopers, technisch tekenaars en werkvoorbereiders nodig. Leerlingen kregen inzicht in de stage mogelijkheden die VDM biedt voor leerlingen van MBO tot HBO niveau.

Foto's

Deel deze pagina: