Ontwerpen, bouwen, wonen - thuis in Harkstede

12 oktober 2023 Ontwerpen, bouwen, wonen - thuis in Harkstede

In september 2023 zijn we op bezoek geweest bij Jan Hendrik en Marga Kruizenga om hun ingerichte woning te bewonderen. Als trotse bewoners en aannemer liepen we door de woning. Tijdens de rondleiding vertelden ze met volle tevredenheid over het bouwproces met VDM Woningen. 

Waarom hebben jullie voor het ontwerp van deze woning gekozen? Hoe zijn jullie tot dit ontwerp gekomen?
Als ontwerp van ons huis hebben we de H-serie Type Trend  als basis genomen. De mogelijkheid voor een brede overstek van 100 cm is bepalend geweest voor dit type. Het geheel geeft een statig karakter wat in het totaalplan past wat we voor ogen hadden. De prettig ingedeelde ruimtes (met name de bovenverdieping) en de mogelijkheid om aan de achterzijde een ruime veranda te plaatsen hebben uiteindelijk onze keuze bepaald. 

Hoe hebben jullie de expertise van ons architect Roana ervaren? 
De ontwerpvrijheid die VDM Woningen biedt was voor ons erg verrassend. Geen standaard catalogusbouw waarbij je niks kunt veranderen. Mede door de zeer goede begeleiding van adviseur Henk en architect Roana is het ontwerp tot stand gekomen. We hebben op een prettige manier onze gedachten kunnen delen. Deze zijn volledig naar wens doorgevoerd in het plan. Met name ook de diversiteit in de raamkozijnen en de keuze in materialen die consequent zijn doorgevoerd. Daarnaast de details zoals de zinken kraal op het hoofdgebouw en bijgebouw. Ook de “forse” steunpilaren voor bij de overkapping en bij de veranda achter de woning vinden wij bijzonder mooi. 

Waarom hebben jullie voor VDM Woningen gekozen als aannemer?
We hebben in het voortraject zes kleine aannemers benaderd omdat we dachten door het kleinschalige snel tot een concreet en passend voorstel te komen. Tot drie keer toe was dat een teleurstelling. Onze wensen werden niet adequaat omgezet in een voorstel en offerte. Uiteindelijk hebben we een afspraak gemaakt bij VDM Woningen met de gedachte dat er alleen een “standaard” woning geselecteerd kon worden. Tot onze verbazing hebben we binnen 6 weken een sluitend voorstel ontvangen met een ontwerp op maat. Ook hebben we een rondleiding gehad in de fabriek en dat heeft een goed beeld gegeven van het bouwproces en de kwaliteitsborging.

Wat is jullie ervaring met VDM Woningen?
Wij zijn zeer tevreden met onze VDM woning. In het voortraject zijn we goed begeleid bij het maken van keuzes. Nadat de aannemersovereenkomst was getekend is men gestart met de bouwaanvraag richting de gemeente. Dat heeft even geduurd, maar dat is normaal. Nadat de aanvraag werd goedgekeurd zijn we uitgenodigd om kennis te maken met de projectleider die de bouw aanstuurt. Tijdens de bouw was er overleg op het moment dat het nodig was en werden aandachtspunten adequaat opgepakt. De woning werd door tussenkomst van corona een paar weken later opgeleverd. Uiteindelijk waren er maar een paar restpunten die prima zijn opgepakt. 

Waar zijn jullie het meest tevreden over?
We zijn zeer tevreden over de betrokkenheid van het bouwteam die ons huis heeft gebouwd. Daarnaast was de begeleiding vóór, tijdens en ook na de bouw erg prettig.  

Wat geeft jullie het echte thuisgevoel? 
Het genot van de vloerverwarming die in elke ruimte is gelegd en de goede isolatie van het gehele huis. De vertrekken zijn lekker ruim en hebben een hoog plafond waardoor je een ruimtelijk effect ervaart. Ook hebben we de indeling volledig naar eigen wens kunnen invullen en dat is erg prettig.

Hoe zouden jullie de stijl omschrijven van jullie interieur? Wat is het uitgangspunt geweest voor de inrichting?
We hebben gekozen voor een warme inrichting met een combinatie van nieuwe en oude meubels. De rustige en basic kleuren bieden de mogelijkheid om met opvallende kleuren/items te werken, dat vinden we prettig. Samen vormt het een mooie geheel, wat als ons thuis aanvoelt. 

Hebben jullie tips voor toekomstige kopers?
Bepaal van tevoren goed wat je wilt, zodat je niet verrast wordt door meerwerk. Neem de tijd om het ontwerp goed af te stemmen op je wensen en laat de professionals van VDM Woningen daar in meedenken. Wij zijn in het geheel erg tevreden over VDM Woningen als bouwer van onze woning.

De prijs/kwaliteit verhouding is erg goed en de bouwtijd van de woning is kort. VDM Woningen Bedankt!!

 

Foto's

Deel deze pagina: