Nieuwe woonwijk in Hurdegaryp krijgt vorm!

8 december 2015 Nieuwe woonwijk in Hurdegaryp krijgt vorm!

Met Sint Maarten de eerste paal, rond Sinterklaas de eerste casco’s en voor de kerst nog onder de pannen. In volle vaart realiseert VDM Woningen te Drogeham woonplan ‘Fugelweide’ te Hurdegaryp. Het vergunnings- en inspraaktraject liep enige vertraging op maar nu alle vergunningen verleend zijn verloopt het bouwproces razend snel.

Woonplan ‘Fugelweide’ bestaat uit 14 TIMM woningen, welke een concept zijn van TOECK te Drachten. Het concept en de verregaande prefabricage in de fabriek van VDM Woningen te Drogeham maken dat, na het bouwrijp maken van de grond, alle casco’s binnen twee weken staan in woonplan ‘Fugelweide’. De woning is technisch zo ontworpen dat de badkamer als kant en klare 3D-unit enkel nog in het casco geplaatst hoeft te worden. Dit levert snelheid op in het bouwproces, besparing in verkeersbewegingen naar de bouwplaats en een kostenbesparing die terug te vinden is in de verkoopprijs. De woningen worden compleet afgewerkt opgeleverd, dit houdt in met laminaatvloer, keukeninrichting, sanitair, tapijt, gordijnen en zelfs met een huisnummer bij de voordeur. De bewoners hoeven enkel nog te verhuizen en kunnen dezelfde avond al in hun nieuwe TIMM woning slapen.

Verwacht wordt dat de eerste woningen in woonplan ‘Fugelweide’ begin april 2016 worden opgeleverd. In het voorjaar kunnen alle bewoners hun intrede maken in hun TIMM woning in Hurdegaryp.

Foto's

Deel deze pagina: