Nieuw innovatief warmtepompsysteem voor de particuliere woningen

29 maart 2012 Nieuw innovatief warmtepompsysteem voor de particuliere woningen

VDM Woningen gaat verder in verduurzaming door standaard toepassen van een innovatief warmtepompsysteem in haar particuliere woningen.

Het van oorsprong Friese bouwbedrijf VDM met vestigingen in Almere en Drogeham heeft wederom een slag gemaakt in de ontwikkeling van duurzame woningen. Door toepassing van de nieuwste technieken op zowel installatietechnisch- als bouwkundig vlak is het bedrijf in staat nog duurzamere woningen te realiseren én haar prijzen aan te scherpen.

Alle particuliere woningen worden vanaf heden standaard gerealiseerd met een uitgekiend lucht/water warmtepompsysteem, waarbij het goede van een cv-combiketel wordt gecombineerd met het maximale rendement van een luchtwarmtepomp. Met deze energiezuinige warmtepomp wordt de woning optimaal verwarmd én kan optioneel de woning ook worden gekoeld. Dit zorgt voor wooncomfort, het gehele jaar door. Met dit innovatieve hybride verwarmingssysteem, waarbij grotendeels de buitenlucht (oneindige bron!) als energiebron wordt gebruik, bespaart de toekomstige bewoner bovendien 27% op zijn of haar energielasten! Jaarlijks kan dit enkele honderden euro’s opleveren. Een ander bijkomstig voordeel is dat het systeem fors bijdraagt aan de CO2 reductie.

VDM Woningen (sinds 1880) bouwt jaarlijks ruim 225 energiezuinige woningen, zowel in houtskeletbouw als traditioneel, voor de particuliere en  de zakelijke markt. Daarnaast heeft zij een uniek concept ontwikkeld voor renovatie van de bestaande woningvoorraad.

Deel deze pagina: