Minister Cramer opent Wêrom Wenningen

21 mei 2008 Minister Cramer opent Wêrom Wenningen
Opening
Op maandag 19 mei zijn de twee energieneutrale Wêrom Wenningen in Kollum, waaronder die van VDM Woningen, officieel geopend door minister Cramer van VROM.
Na de toespraken in het gemeentehuis liepen de genodigden naar de Werom Wenningen aan De Wirden. Als eerste plantte de minister een boom tussen beide woningen en vervolgens verwijderde de minister, met behulp van wethouder Hogendorp, Wubbo Ockels en de bouwers, een bak met 10.000 kg CO2 (verbruik voor een doorsnee woning) waarna een kleinere bak met 1000 kilo CO2 (verbruik voor een energieneutrale woning) te voorschijn kwam.
 
Open Huis
De opening van de woningen was tevens de start van de Groene Week Kollumerland c.a. Beide woningen kunt u zaterdag 31 mei tussen 10.00 en 16.00 uur bezichtigen.

Samenwerking
Het project Wêrom Wenningen is een samenwerking tussen de gemeente Kollumerland c.a., VDM Woningen en Kootstra van der Veen. In de woningen zijn nieuwe technieken toegepast waardoor de woningen zeer energiezuinig zijn. De bouw van deze woningen past in het uitgestippelde milieubeleid van de gemeente.
 
 
 
Deel deze pagina: